Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

XM16E1 Vietnam JG hop up, skręty w lewo

Recommended Posts

Witam ! Mam pewien porblem z moją repliką, a konkretniej chodzi o to że kulki po przeleceniu około 30 m ostro skręcają w lewą stronę. Karabin mam od 3 dni, w serwisie została wymieniona gumka hop up na zieloną G&G. Wyciągnąłem komorę hop up, i sam jeszcze raz założyłem gumkę, ściągając teflon fix, lecz poprawy nie ma. Serwis zbrojowni puki co się nie odzywa, i może uda mi się samemu coś z tym zaradzić. Strzelałem na kulkach 0.25. Replika w wyciągu z chronometru ma około 427-430 fps

Precki ja tam nie mam, bynajmniej z tego co mi wiadomo w stoku nie ma takich luksusów, lufę czyściłem, przekręcać przekręcałem ale wracała znowu do swojej prawidłowej pozycji. Nie mam już siły do tego. Nie wiem jak wyciągnąć dystanser z emkowej komory, wcześniej miałem g36 i było mniej problematyczne

Rozumiem, że sprawdzałeś to w zamkniętym pomieszczeniu lub bezwietrznej pogodzie? Bo jeśli nie to masz już odpowiedź. Jeśli jesteś pewien że to nie wina wiatru, sprawdź ułożenie lufy z gumką w komorze, czy część odpowiedzialna za podkręcanie kulki jest równo. Jeśli masz pewność że wszystko dobrze montujesz (jeśli nie możesz poprosić kogoś kto to potrafi) to sprawdź dokładnie, czy ta część nie jest w żaden sposób uszkodzona. Sprawdź też komorę.

Sprawdzałem dokładnie komorę. Strzelałem w bezwietrzną pogodę. Na początku myślałem że to wina wiatru z niewiadomego pochodzenia, ale strzały oddane z G36 JG szły jak po sznurku, a nowa replika ostro ścinała w bok. W sobotę testowałem w boju i to samo. Przekręcałem lufę z gumką, ale ten stabilizator, zatrzask czy to nazwać, ustawiał lufę do pierwotnej pozycji. Wyciągnę gumkę z G36 i wsadzę do M16 i zobaczę czy poprawa jakaś nastąpi.

Nie wiem czy pomogę, ale sam tak miałem więc może i Ty masz taki problem. U mnie kulki obijały się o krzywy tłumik płomienia :). Może to też sprawdź. Jeśli nie to właśnie tak jak wyżej :). Możesz też pożyczyć od kogoś ze znajomych zatrzask i sprawdzić na nim.

Sprawę rozwiązałem. Zielona gumka G&G nie chce współpracować z tym karabinem - założyłem stockową gumkę i wszystkie kulki elegancko latają. Sprawdzę czy to wina w jakiś sposób uszkodzonej gumki czy po prostu brak współpracy z tą komorą. Dzięki wszystkim za pomoc :) Napiszę jeszcze czy to wina gumki czy brak spasowania elementów hop up.

Edited by Mlekozerca