Jump Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 (edited) Witam, mam dość nietypowy problem z moim BARem-10. Otóż siedzi w nim guarderowska m170-tka. Ja jestem średniej budowy, ale naciąganie tej sprężyny (biorąc pod uwagę jak długą drogę musi pokonać zanim się zaczepi) to dla mnie niezła próba siły (nie zawsze się udaje, a kiedy już zacznę naciągać to kulka zostaje wprowadzona do komory i nie ma odwrotu, albo załadują się dwie i będzie problem). Chciałbym się dowiedzieć jakiego orientacyjnie spadku w fpsach mogę się spodziewać przy downgrade do m150 (czy dokładnie ze 170m/s do 150m/s?) i czy będzie na tyle łatwiej naciągać ją, żeby czuć było różnicę. pozdro :icon_wink: Edited May 17, 2013 by Jump Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Zanim cokolwiek rozbierzesz, zrób mały eksperyment - dociśnij kolbę do ramienia, złap rączkę tuż przy samym cylindrze, kciukiem obejmując od drugiej strony. Następnie jednym płynnym ruchem, zwiększając stopniowo siłę, przeładuj replikę. I jak, łatwiej poszło? Quote Link to post Share on other sites
Jump Posted May 17, 2013 Author Report Share Posted May 17, 2013 Szczerze mówiąc, na razie zabawka jest w częściach, bo to nie jedyny mój problem, ale jak tylko z powrotem złożę karabin to obiecuję spróbować :) W razie gdyby jednak to przewyższało moje siły, mógłbym prosić o odpowiedź :)? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts