HeavyGuner Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_007_ris_full_metal_cm_2.html czy http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj4-ris-p-j.html Dzięki za odp. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Niewiadome. Niepolecane. Zdecyduj. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Aha. Cyma podobno zdaje egzamin ,choć kolega ma m16 pj i chwali:) Quote Link to post Share on other sites
Nooah Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Co do CM to się nie wypowiem bo nie wiem cóż to jest. PJ - miałem m16 (ten sam gb, dłuższa lufa), kupiłem jako prawie 2 letnie, niegrzebane - po przesmarowaniu, wypodkładkowaniu itd. strzelało pięknie (60m, tak tak znając wm zaraz mnie ktoś pojedzie, że mam fajne sny - odległość kilkakrotnie mierzona wzdłuż metra) ale po pół roku zaczęło psuć się niemiłosiernie, prawie przed każdą strzelanką nad nią siedziałem. A to tłok zjadło, a to ząb poszedł, a to kable czy kostkę stykową szlak trafił. Co nie zmienia faktu, że po każdym poskładaniu nadal strzelało pięknie :D mało, kto na strzelance wierzył, że nie ma tuningu ;) miała też fochy, przez godzinę strzelała, potem nie, za godzinę znowu strzelała, potem znów nie itd. Brat z kolei jako 1 replikę kupił nową m4 (ale to już ze 3-4 lata temu, możliwa różnica generacji), poza fabryczną wadą gb, którą wymienił serwis przez 2 lata nic się z nią nie pożądanego nie działo. Dziś pozostała z niej już sama wydmuszka (cały środek wymieniony). Quote Link to post Share on other sites
HeavyGuner Posted June 10, 2013 Author Report Share Posted June 10, 2013 (edited) A można do tej PJ16 zamontować kolbę SF bez przekładania kabli, albo coś co spowodowało by konieczność rozkręcania jej ? Bo ta do której dałem linka zniknęła :icon_cry: Edited June 10, 2013 by HeavyGuner Quote Link to post Share on other sites
Tepik01 Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Nie jeste mosiadaczem żadnego z nich, ale do PJ4 RIS przykładam się od kwietnia i ciągle nie ma na TG. Aż wczoraj usłyszałem ciepłe słówko o cm i się zainteresowałem, znalazłem post na wm dodyczący cm (którego nie mogłem za nic znaleźć odkąd pojawiła sie na tg) i dowiedziem się że z minusów to kable się grzeją, silnik ma troche słabsze magnesy. Kable to standard w chińczykach ;) a silnik będzie raczej dawał radę ale za jakiś czas zdało by się wymienić. Myślę że w tym tygodniu wreszcie kupię, i tak już zawaliłem bo nie kupiłem przed skokiem cen który nastąpił chyba.. w tamtym tygodniu. A co do PJ dużo pozytywów słyszałem i miałem w rękach.. Spokojnie można na stocku można jechać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts