mateo1234 Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 Panowie czy jest jakis model polecany badz niepolecany kabur udowych? Nie chcialbym w jakis sposob zaszkodzic swojej replice albo jej zgubic. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 (edited) Eee, a możemy wiedzieć jaką to replikę chcesz włożyć :icon_biggrin: ? Inna jest do Desert'a Eagla a inna do Glocka... Musisz sprecyzować pytanie. [Jeśli coś źle zrozumiałem to sorki] Edited May 23, 2013 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
mateo1234 Posted May 23, 2013 Author Report Share Posted May 23, 2013 Zdecydowanie M9 beretta od KJW Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 Dla mnie bardzo wygodna jest kabura SERPA od BlackHawk. Można nosić ja na pasie, za spodnie, na udzie, biodrze, adapter na molle też jest. Masa kombinacji. Kompozytowa, szybka kabura do pewnego trzymania kopyta. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 A tańszą opcją od Serpy są kabury IMI Defense, którą posiadam, używam i szczerze polecam. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 Tylko chyba M9 z szyną montażową nie wchodzi do IMI jak coś. Też mam IMI i polecam ;) Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 http://gunfire.pl/product-pol-1152195779-Kabura-polimerowa-do-Beretty-92-96-TAN.html Kształt kabury sugeruje, że jednak M9 z szyną wejdzie. Mimo wszystko najlepiej wysłać zapytanie do sklepu. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 Niby sugeruje. Ja tylko powtarzam to co wiem od znajomej, która posiada M9 KJW z szyną i miała ten problem z kaburą IMI. Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 (edited) Pytałem niedawno w CapriASG o kaburę IMI do M9A1 KJW... Odpowiedź jest taka: "Replika ma nieco wyższy szkielet od wersji palnej i w związku z tym kaburę należałoby poddać przynajmniej obróbce termicznej celem jej rozciągnięcia." Ale w sumie można by sprawdzić na miejscu w GFC skoro mają i kaburę i Berettę. Edited May 24, 2013 by JarekPN Quote Link to post Share on other sites
Spojleer Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Obejrzyj od 6:45 i będzie jak dopasować. Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Dla zainteresowanych : potwierdzam, sprawdziłem - kabura IMI na Berette nie zupełnie pasuje do M9A1 KJW... a w zasadzie pistol wchodzi, ale bardzo ciężko, na siłę. Da się dostosować - trzeba trochę podłubać ( pewnie pamiętacie prace ręczne z podstawówki ? ;-) ) - ja użyłem... dłuta do drewna (szer 14mm) i pilnika do metalu. Upierdliwa robota na cały wieczór, ale można wyrzeźbić tak , że będzie pasować idealnie. Jednak nie jest to kosmetyczne podpiłowanie - trzeba się liczyć z dość trudną robótką ręczną ; albo od razu kupić M9 bez szyny. Quote Link to post Share on other sites
alleStandard_pl Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 BlackHawk będzie dobrym wyborem i cenowo także nie prezentuje się źle,co prawda ma tańszy odpowiednik tej samej firmy,ale wg mnie nie warto,postaw na dobrą jakość. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts