przylep997 Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 Witajcie :icon_smile: Mam pytanie : otóż posiadam gogle ARCTICA Double Lens( http://allegro.pl/go...3219797595.html) i chciałbym wiedzieć czy mogę ich używać zamiast atestowanych okularów :icon_smile: Z góry dzięki Przylep Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 A jaki atest mają te gogle narciarskie? Quote Link to post Share on other sites
klamot Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 Możesz je przetestować poprzez strzał jakąś mocną repliką. Jak wytrzymają to jakaś nadzieja jest, aczkolwiek nie ma gwarancji ile strzałów zniosą. Jednak gogle balistyczne jakiś papier mają tak więc strach jest mniejszy. Gogle czy okulary z atestem można kupić za niewielkie pieniądze więc nie wiem czy jest sens ryzykować goglami narciarskimi za 120zł. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 Radzę kupić coś z atestami. Tak jak napisał @klamot - sprzęt z atestami kosztuje niewielkie pieniądze. Nie jestem specem, ale na pewno za połowę ceny podanych przez Ciebie gogli można kupić gogle balistyczne więc po co ryzykować? No chyba, że chcesz tych gogli dla lansu (bo ich wygląd jest w mojej ocenie lansiarski). Jeśli tak to bierz je śmiało. Od czasu pewnego filmu z J. Deppem piraci są w modzie. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Tak, jeszcze tego brakuje żeby strzelali się w goglach narciarskich bo 'fajniej' wyglądają. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 A czym się przejmujecie, szkoda mu kasy na google z atestami to niech się bawi w takich jak ma, w końcu ma parę więc jak jedno straci to przeżyje. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 O ile normalnie jestem zdania, że chcącemu nie dzieje się krzywda to trzeba mieć na uwadze, że pytający może być jeszcze niepełnoletni. I co może się dziać jak takiemu się stanie krzywda? Rodzice podniosą lament, pójdą do mediów, te sprawe rozbuchają, airsoftem zainteresują się politycy. Wole nie myśleć co będzie dalej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts