kikoks Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 Witam, chciałbym sobie kupić pierwszą giwerę asg, ale widzę że do wyboru mam sprężynowy, elektryczny i na co2. Więc pytam doświadczonych, co najlepsze dla początkującego? ;) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 Myślę, że elektryk będzie najlepszy. Gazowe repliki nie nadają się na początek i tyle. Sprężyna nie daje odpowiedniej frajdy jeśli nie wpakujesz w niej mnóstwo kasy. Quote Link to post Share on other sites
kikoks Posted May 27, 2013 Author Report Share Posted May 27, 2013 a jak to jest z prędkością wylotową w elektrycznych? I dostane coś do 400zł? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 Oczywiście, że dostaniesz :icon_biggrin: - MP5, MP5k, G36c, AK47 (tylko ten kałach jest niemiłosiernie szpetny, cóż w końcu to tylko chiny). Podałem Ci te najpopularniejsze i najbardziej "niezawodne" modele w tym przedziale cenowym. W modelach elektrycznych (fabrycznych, nie tuningowanych) fpsy mieszczą się w przedziale od ~300 do ~450. Quote Link to post Share on other sites
kikoks Posted May 27, 2013 Author Report Share Posted May 27, 2013 Dzięki ;) to jeszcze jedno pytanko, jak to jest z tym ako w elektrycznych? Długo trzyma? no i w sumie jak to działa? :P Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 Działa to tak, że po naciśnięciu spustu zwarte zostają styki, prąd leci z aku i zasila silnik. Silnik się kręci, a przez kila zębatek siła zostaje przełożona do naciągnięcia tłoka który spręża powietrze, które wydmuchuje kulkę. Każdy akumulator ma konkretna pojemność (wartość mAh) i woltaż (wartość V). Im wyższy woltaż tym większa szybkostrzelność i im większa pojemność tym dłuższe działanie. Szybkostrzelność i długość działania zależy też od repliki. Replika generująca duże prędkości wylotowe będzie strzelała wolniej i rozładuje konkretny aku szybciej niż replika o "miększym" mechanizmie. Wraz z rozładowywaniem akumulatora spada szybkostrzelność. Mi akumulator 8,4V 1200mAh w tej replice wystarcza na wystrzelenie ok 600 kulek bez zauważalnego spadku szybkostrzelności. Quote Link to post Share on other sites
kikoks Posted May 27, 2013 Author Report Share Posted May 27, 2013 okej dziękówa :) Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 Dodam, że ze spadkiem szybkostrzelności problem nie dotyczy LiPO i LiFe. Znaczy dotyczy, ale dla człowieka jest to niezauważalne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts