Lolo-Krk Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Witam, mam taki mały dylemat, Trochę czytałem różnych opini na forum ale zdania są podzielone, więc może się ktoś wypowie kto posiada te repliki: 1. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=7486&name=Classic_Army_-_M15A4_SPR_-_M120_-_2010_Ver. 2. http://www.asg.com.pl/GR16_R5_M16A4_M5_GG,p,2029.php Zatem: Która jest lepsza? bardziej podatna na tuning, ile garbox wytrzyma,Jakość wykonania itd, Wyprzedzam pytanie i co do mocy to chciałbym podnieść moc do ok 470-500fps-ów, i z którą replika będe miał mniej problemów? Dodam ze jestem na kupnie i niewiem którą wybrać:( Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Ja bym zrobił trochę inaczej, kupiłbym tą replikę: http://taktyczny.com/repliki-asg/karabiny-szturmowe/karabin-szturmowy-defender-compact-cqb-aeg-pl-lmt-kwa.html a za pozostałe 300zł zmieniłbym front i kolbę, powinna wyjść ta sama cena ogólna repliki. Daj to komuś ogarniętemu to 470-480fps na SP120 w KWA nie będzie problemem. Jeśli chodzi o wytrzymałość wyżej wymienionych replik a KWA to chyba nie muszę się wypowiadać ;) Quote Link to post Share on other sites
Lolo-Krk Posted May 30, 2013 Author Report Share Posted May 30, 2013 Tak wiem że KWA są pancerne itd, miałem doczynienia już:) ale mi chodzi o te dwie wyżej wymienione repliki bo i tak z czasem zostaną tylko z nich body bo mam zakupiony Kompletny Garbox 2GX od KWA (nowy) i planuje go kiedyś włożyć ale na razie chce jakąś fabryczną baze i lekki tuning:) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Jak myślisz o replice do przekładki to w tej cenie lepiej kupić G&P, korpus będzie miał chociaż oznaczenia jak w palnym pierwowzorze. Quote Link to post Share on other sites
Lolo-Krk Posted May 30, 2013 Author Report Share Posted May 30, 2013 co do przekładki to jeszcze jeszcze ,myśle nad projektem, narazie potrzebuje jedna z powyższych replik, a z tego co mi sie wydaje to CA też ma oznaczenia zgodne z orginałem, chyba że sie mylę Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Classic ma oznaczenia armalite, nie wiem czy jakaś armia używa karabinków tej marki, no chyba że koniecznie chcesz mieć replikę M15. Pomijam już fakt, że logo Armalite jest paskudne ;). Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 z tych 2 lepszym wyborem jest CA. Quote Link to post Share on other sites
Lolo-Krk Posted June 1, 2013 Author Report Share Posted June 1, 2013 Co do oznaczeń Armalite to wiem że żadna armia tego nie używa, ta firma robi emki na rynek cywilny w stanach wiem to na pewno, gdyż miałem przyjemność trzymać takową prawdziwą w chicago jak byłem u rodziny:) A co do bebechów z tych dwuch replik? to która jest ciut lepsza od drugiej? Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Bierz CA. A najlepiej, jak byś dorwał nie zajechaną używkę starych serii CA. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Classic Army.Miałem i miło wspominam.Gównolit CA po przetarciu wygląda świetnie. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 CA, i to z nowych a nie starych serii Quote Link to post Share on other sites
Lolo-Krk Posted June 2, 2013 Author Report Share Posted June 2, 2013 Aha super też właśnie słyszałem ze nowa seria CA od 2010 jest dobra, dzięki za wszystkie porady Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts