ElFafieroo Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Witam zakupiłem replikę G36k JG na taiwangunie . Baterię ładowałem 8 godzin i poszedłem wypróbować replikę po pół godzinnym strzelaniu replika przestała strzelać . Nw w czym jest problem gdy naciskam na spust nie ma żadnej reakcji bateria się grzeje a drucik w bezpieczniku wygina się i żarzy Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Sprawdź na innej baterii, dla mnie to wygląda na słabą baterię. Quote Link to post Share on other sites
ElFafieroo Posted June 1, 2013 Author Report Share Posted June 1, 2013 Sprawdzałem ale to nie bateria wkładałem moją baterie do repliki kolegi i wszystko działa Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 sprawdź czy czasem taki harpunek nie jest źle włożony do wtyczki - kumpel dostał od Krakmanów gietkę i miał coś takiego, po prostu wepchnij tego harpunka we wtyczkę i powinno być ok Quote Link to post Share on other sites
ElFafieroo Posted June 1, 2013 Author Report Share Posted June 1, 2013 czy mógłbyś sprecyzować , bo nie zabardzo rozumiem :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Chodzi mu o metalowe konektory wtyczki, mają one takie "wąsy" zapobiegające wysunięciu się konektorów z wtyczki gdy chcesz podłączyć baterie. Sprawdzić to możesz tak że łapiesz wtyczkę i szarpiesz za czerwony kabelek próbując go wyciągnąć a potem za czarny. Quote Link to post Share on other sites
ElFafieroo Posted June 1, 2013 Author Report Share Posted June 1, 2013 to nie to , ale za każdym razem kiedy podpinam baterie do repliki to się strasznie grzeje. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Odkręć śrubę imbusową od docisku silnika ergo poluzuj silnik i sprawdź czy jest reakcja. Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Sprawdź też kable na kostce styków. Zdejmij adapter/łoże magazynka (wystarczy wybić pin) i zobacz czy kabelki nie mają zwarcia ze szkieletem gb. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts