gaSTon Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Witam ,nie wiem czy dobry dział ale to dla mnie problem .Przed chwilą przez przypadek do lufy wpadła mi zapałka (nie pytajcie jak )Replika strzela normalnie aczkolwiek mam wrażenie jakby dźwięk był trochę tłumiony .I tu pytanie ,czy możliwe że zapałka wpadła do GB .Replika to RK-02 Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Pewnie,że jest to możliwe,choć mało prawdopodobne. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Przestań strzelać, ustaw hopke na 0, spróbuj ją wyjąc, przechylając lufę. Jeśli to nie pomoże, Wyjmij zespól lufy, i zobacz czy siedzi w środku zapałka, i postaraj się ją wyjąć (siłą grawitacji, lub np wyciorem, tylko ostrożnie aby nie uszkodzić gumki. Quote Link to post Share on other sites
DEMOS Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Jeżeli jej tam nie ma to znaczy że a) Wypadła b) Miałeś tłok w tylnej pozycji i wpadła do cylindra - NIE STRZELAJ I NAJLEPIEJ NIE DOTYKAJ JEŻELI NIGDY NIE ROZBIERAŁEŚ GB Oddaj do serwisanta postaw piwko powiedz jak wygląda sytuacja i cierpliwie czekaj :D Quote Link to post Share on other sites
gaSTon Posted June 3, 2013 Author Report Share Posted June 3, 2013 Replika jest na gwarancji Quote Link to post Share on other sites
DEMOS Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Hm... czyli zapałka najwyraźniej tam wpadła no to jak pisał Alanos: Wyjmij zespól lufy, i zobacz czy siedzi w środku zapałka, i postaraj się ją wyjąć (siłą grawitacji, lub np wyciorem, tylko ostrożnie aby nie uszkodzić gumki. Innej opcji nie ma... Quote Link to post Share on other sites
gaSTon Posted June 3, 2013 Author Report Share Posted June 3, 2013 tyle ,że ja tego zespołu luty wyciągnąć nie potrafię . Quote Link to post Share on other sites
DEMOS Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Czyli szukaj na forum lub w recenzjach jak go rozlożyć i daj znać jak to zrobisz Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Mam dobry dzień, poszukałem za Ciebie - - tu masz wszystko krok po kroku. Poproś jakiegoś bardziej doświadczonego kolegę o pomoc, żebyś nic nie uszkodził ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts