damiiian97 Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 (edited) Witam. Ni znalazłem tematu w którym była by odpoież na moje pyetanie. mam repkike m4 gfc(znaczy bd mieć po jutrze) jest włozona spręzyna m130 i chiałbym zasilać moją emkę li-po 11,1 v , czy ta bateria nie jest za mocna: http://radio-modele....,445,14747.html A tak przy okazji czy ta ładowarka jest kompatybilna z tą baterią?? :http://radio-modele....a,312,9849.html chodzi mi o to czy płaca sie kupowac tą ładowarke,, zależy mi na uniwersalności ładowarki) z góry dzieki Edited June 3, 2013 by damiiian97 Quote Link to post Share on other sites
Nooah Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Ładowarka wygląda jak jakaś podróba ładowarki turnigy accucell 6 (taką posiadam i polecam). Będzie ona kompatybilna z lipo z linku i z każdym innym lipolem. Czy ta bateria z linku nie jest za mocna - ma napięcie 11.1v jak każda bateria innej firmy 11.1v, więc nie do końca rozumiem pytanie :P Jeżeli uważasz, że napięcie 11.1v jest za mocne kup 7.4v ;) Pytanie, czy replika GFC da radę działać na napięciu 11v czy wypluje zębatki przez lufę :D W tej kwestii niech wypowie się może jakiś posiadacz ów repliki bądź ktoś kto miał z nią styczność. Quote Link to post Share on other sites
damiiian97 Posted June 3, 2013 Author Report Share Posted June 3, 2013 Z napięciem chodziło mi o to czy wszystko wytrzyma? bo z tego co wiem to im wyższe napięcie ty wiekszy ROF Quote Link to post Share on other sites
Nooah Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 11.1 to już zazwyczaj kosiarki... nie wiem czy m4 gfc wytrzyma takie napięcie bo nie miałem z tą replika nigdy do czynienia. Poczekaj aż wypowie się ktoś bardziej obeznany w temacie lub szukaj na forum tematu o tych modelach np. tu http://forum.wmasg.pl/topic/51693-m4a1-carbine-gfg03-gfc/ Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Przy podanej (niekompletnej) konfiguracji emki ta batka styknie, choć rof może być zbyt duży, ja bym poszukał czegoś 15c, 20c max.. Emka ma stała kolbę czy składaną? W pełną kolbę można kupić spory pakiet 2200mah za 60zet, natomiast w składaną kolbę wchodzą ładnie sporo tańsze pakiety redoxa. Na 7,4v to śmigają emki z łożyskami kulkowymi 8 i 9 mm (g&p, kwa itp.) natomiast modele z mniejszymi łożyskami, zwłaszcza ślizgowymi raczej potrzebują 11.1v Wiele jeszcze zależy od silnika, łożyskowań prowadnicy i głowicy tłoka, spodkładkowania, okablowania itd. Przy czym do jakiegokolwiek lipo przydałby się w emeczce mosfet. Może zamiast skrobać na forum, poczekaj na replikę i na pierwszej lepszej strzelance podepnij pod nią pożyczone pakiety 11.1v oraz 7,4 i wypróbuj w praktyce. Póki co to wygląda podobnie jak: chłopaki za 4 dni kupie sobie samochód, Honde. Nie napisze o nie nic więcej, ale napiszcie mi czy będzie lepiej jeździła na benzynie 95 czy 98? Y? Quote Link to post Share on other sites
damiiian97 Posted June 4, 2013 Author Report Share Posted June 4, 2013 ok, o to mi chodziło dzkieki bardzo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts