mateo1234 Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Witam wszystkich, poszukuje zasilacza do ladowarki Accucell 6- zastanawiam sie czy musze kupic oryginalny zasilacz od producenta czy moge uzyc czegos zastepczego- wiem, ze ludzie na forum stosuja zasilacze od komputerow. Jesli moge uzyc jakiegos substytutu to jakich parametrow powinienem szukac? Dodam tylko, ze jest to moje pierwsza ladaowarka tego typu. Dziekuje i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 W instrukcji, jest napisane jakie ma mieć parametry zasilacz. A ja po prostu podpiąłem się do molexa w moim komputerze. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 możesz przerobić zasilacz od xboxa 360 tych starszych i podłączyć sobie 3 ładowarki na raz. Quote Link to post Share on other sites
mateo1234 Posted June 5, 2013 Author Report Share Posted June 5, 2013 Odnosnie instrukcji to tam nie bylo nic odnosnie zasilacza;/ kupowalem na hobbyking i nie bylo zadnej instrukcji- wylacznie jednostronicowa notka z azjatyckimi robaczkami;/ dlatego zalezy mi na dokladniejszych danych od ludzi ktorzy uzywaja tego sprzetu. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 A interneta nie przysłali, że nie możesz poszukać instrukcji w formie pdf? Ja też nie miałem instrukcji. Zasilanie 11-18V, min 1A. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Najlepiej to kup 12V 5A a nie 1A. 1A to za mało. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Ale po kiego kupować zasilacz, skoro każdy w domu ma kompa i zasilacz w nim? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 niekoniecznie każdy zasilacz od stacjonarnego kompa będzie zasilał imaxa. Najlepszy będzie zasilacz od lapa tyle że musi dać na wyjściu minimum 5A. Koszt takowego na znanym portalu aukcyjnym to jakies 10 złotych za używkę i 3 dyszki na nowy. ale po co ja to piszę, przecież autor tematu nie jest leniem i sobie znajdzie w dziale zasilania ;P. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 W cuda dawno ja przestałem wierzyć, nie wiem jak Ty Arend :) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Arend jeśli rozpatrujemy pakiety do 3C a takie się przeważnie stosuje, to każdy markowy zasilacz da sobie radę, no chyba, że kolega mateo ma w swoim kompie chiński szrot, który udaje zasilacz i na linii zasilającej 12V napięcie faluje od 11-13V. Quote Link to post Share on other sites
mateo1234 Posted June 6, 2013 Author Report Share Posted June 6, 2013 Dziekuje wszystkim za pomoc- zarowno tym pracowitym jak rowniez tym leniwym ;) Zasilacz juz dobrany. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Również polecam użycie kabelków z zestawu i podłączenie ładowarki do molexa. Prosto łatwo i przyjemnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts