Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Upper reciver G&G top tech gr 25 SPR - problem

Recommended Posts

Witam.

Niedawno zakupiłem używaną replike G&G top tech gr 25 SPR.

I mam mały problem. otóż jak każdy wie korpus - składa sie z 2 części, wybaczcie, że tak to opiszę ale chce mieć pewność, że każdy będzie wiedział o co mi chodzi. A więc, 2 części, donej - w tej której znajduje sie gearbox. rączka, wsad magazynków itp. Oraz górna tzw, upper reciver.

Mój problem polega na tym, że lufa - zewnętrzna ( nie sama końcówka na której "osadza" się tłumiki itp., znajdująca sie w upper reciverze ( ta idąca wewnątrz prowadnicy RIS ) rusza sie w zakresie 1 milimetra w każdą strone... wydaje sie, że to nie dużo, ale przeszkadza to w uzyskaniu dobrego strzału i troche odstrasza od wsadzenia prec lufy aby jej nie powykrzywiać ...

Problem polega na tym, że za cholere nie moge tego rozkręcić ani znaleźć poradnika jak to zrobic.

Wychodzi na to, że jedynym wyjściem jest udać się do serwisu ?

Geez, dlaczego inteligencja techniczna ginie w narodzie?

skoro rusza Ci się lufa zewnętrzna w 'tzw. upper receiverze', to weź rozkręć replikę, wyjmij tą lufę, owiń ją czymś (nie wiem, izolka, taśma teflonowa) tak, żeby po wsadzeniu już się nie ruszała. Problem?

P.S.

Ta 'dolna część' nazywa się lower receiver, analogicznie jak górna nazywa się 'upper'.

problem w tym, że nie moge jej wyjąć. szukałem wszędzie informacji jak to zrobić i nigdzie nie jest napisane jak rozebrać na częsci upper reciver. Być może problem leży w tym, że poprzedni właściciel użył jakiego kleju dodatkowo dlatego nic nie chce drgnąć.

I to nie to, że inteligencja techniczna ginie ;p bo całą resztę rozkręciłem włącznie z gb. to jest jedyne rzecz z jaką nie mogę sobie poradzić ;/

Edited by Averath

Jeżeli to jest front typu free float to odkręcasz deltaring i po odkręceniu deltaringu powinna wyjść lufa zewnętrzna z szyną ris na lufie (freefloat)

Jeżeli użyty jest klej na gwincie deltaringu to masz przekopane - możesz jakimś rozpuszczalnikiem spróbować polać gwint albo ciąć deltaring

Edited by kermit

rozkręciłem :)

wychodzi na to, że pierścień trzymający lufe sie troche poluzował, dokręciłem, trzyma sie mocno.

Mam teraz inny problem. Upper reciver z lower reciverem nie są tak jakby "ściśle przylegające" - tzn. mają luz.

tego to już nie wiem jak sie pozbyć - luzu.