P&P Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 Jako że w M16 mam miejsce w kolbie zaszalałem i kupiłem pakiet ZIPPY. Jak tylko batka przyszła naładowałem ją do pełna (imax B6, prąd o.5A na trybie lipo balance) weszło 2500mAh, od razu chciałem sprawdzić pojemność, rozładowywałem prądem 0.5A też na balancerze, wyszło tylko 4000mAh, napiecie równo 6.0V i ładowarka skończyła rozładowanie. Znów ładowałem i wyszło mi 4300mAh, czy ktoś miał podobny przypadek? Pisałem do sprzedającego i mówił że powinno wejść najmniej 4800mAh, i że jeśli chce to mogę mu tą batkę odesłać. Teraz dwa pytania: a) odsyłać czy nie? b) czy pojemność dojdzie do 5000mAh po kilku cyklach? Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Do jakiego napięcia ładujesz ogniwa? Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted June 11, 2013 Author Report Share Posted June 11, 2013 Rozładowuje do 6.0V na IMAX B6, ładuje do 8.4V Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts