Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

pytanie o antifog

Recommended Posts

Witajcie!

Posiadam gogle ess flight pro. Miałem problem z parowaniem. W jakimś temacie na forum ktoś polecił antifog chemax 2. Byłem u potyka i kupiłem małe opakowanie na próbę. Chciałem jeszcze poszukać informacji na temat tego preparatu i jak sprawuje się z goglami i natknąłem się na to.

Ludzie piszą tam, że takie preparaty mogą uszkodzić ochronę oczu. Trochę szkoda mi pieniędzy wydanych na te gogle, więc pytam się czy to prawda, a jeśli nie to czy mogę tego chemaxa 2 spokojnie użyć.

Pozdrawiam!

:) Sam używam ESS NVG i po psiknięciu antyfogiem coś się zaczęło dziać:

*klik*

Od tamtego czasu nigdy już nie tknę antyfoga bo musiałem 50zł wydać na szybkę :P Ale to moje doświadczenie, każdy może mieć inne... Np na okularkach antyfog działa idealnie, ale na goglach już nie.

Gdy kupiłem swoje używane ESS NVG już nie było na nich anti-foga strasznie parowały zachodziły "mlekiem", na specshopie znalazłem ściereczke anti fog od ESS za 15 zł, nie byłem na początku przekonany co do tego wynalazku, ale co tam 15 zł to nie dużo więc zamówiłem. Na strzelance chuchnąłem przetarłem porządnie i efekt zadowalający nic nie paruje wszystko dobrze tylko po dłuższym czasie pot się skrapla na szybke co jest normalne ale zero pary. Takze jak najbardziej polecam. Szczelnie zamknięta nie wysycha, a jak wyschnie pare kropelek wody i jest dobra nadal, także moim zdaniem lepiej kupić taką ściereczke i kilka razy podczas strzelania przetrzeć niż wydawac kase na nową szybke.