kovoko Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 Witam! Ostatnio wymieniałem gumkę hop up z Cymowego szitu na zieloną silikonową G&G. Postanowiłem przestrzelać moją Betkę i pojawił się problem. Replika bez problemu strzela na pojedyńczym, na ciągłym kiedy trzymam spust wyleci kilka kulek, potem pusto i znów kulki zaczną wylatywać (teoretycznie powinna być jedna seria). Sądzę, że źle założyłem gumkę hop up, ale co mogłem zrobić źle? Co może być przyczyną takiego zachowania mojej repliki? Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 Może za bardzo wsadziłes na lufę, wyjmij komore, zobacz czy kołnierz jest okrągły, jak jest to zobacz ile dystanser wciska gumkę jak jest na 0, wepchnij kulkę i przepchnij czymś, będziesz wiedział czy ciężko czy lekko. Quote Link to post Share on other sites
kovoko Posted June 15, 2013 Author Report Share Posted June 15, 2013 (edited) Może za bardzo wsadziłes na lufę, wyjmij komore, zobacz czy kołnierz jest okrągły, jak jest to zobacz ile dystanser wciska gumkę jak jest na 0, wepchnij kulkę i przepchnij czymś, będziesz wiedział czy ciężko czy lekko. Przechodzi ciężko bez założonego dystansera z gumką G&G, natomiast na Cymowskiej bez większej pomocy. Problem przy strzelaniu jest jednak na obu gumkach. Mogło stać się coś z gearboxem? Edited June 15, 2013 by kovoko Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 Jaka bateria i jaki rof na niej ? Skro to nie gumka to może powodem jest nienadążający magazynek. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Jaka bateria i jaki rof na niej ? Skro to nie gumka to może powodem jest nienadążający magazynek. Sądząc po objawach, wielce prawdopodobne, że to wina magazynka. Spróbuj na innym. Quote Link to post Share on other sites
kovoko Posted June 16, 2013 Author Report Share Posted June 16, 2013 Magazynek to to nie jest, bo sprawdzałem na dwóch. Mid-capie King Arms i Hi-capie Cymy, oba miały ten sam problem. Na ostatniej strzelance nie miałem z nimi problemów. Bateria to li-po Redoxa 7,4V 1200mAh. Problem zaczą się gdy zmieniłem gumkę i pomyliłem strony, w którym trzeba kręcić regulacją hop up. Oddałem kilka strzałów na ogniu pojedyńczym z maksymalnym hop upem wystrzeliwując przy tym dwie kulki na raz. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Gumka nie jest rozerwana? Quote Link to post Share on other sites
kovoko Posted June 16, 2013 Author Report Share Posted June 16, 2013 Jest cała i bez uszkodzeń Quote Link to post Share on other sites
Said Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 A długo na tej batce strzelasz?:) moze cymie nie spodobał się lipol i flaczki cos nie tego Quote Link to post Share on other sites
kovoko Posted June 16, 2013 Author Report Share Posted June 16, 2013 (edited) Narazie ma za sobą tylko jedną strzelankę, czyli ok 2000 kulek EDIT: Zobaczę jutro na li po Power Bean czy będzie ten sam probelm Edited June 16, 2013 by kovoko Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 (edited) Dysza źle wchodzi w kołnierz gumki i może podwijać. Na semi poda, na auto są problemy. Nie jest to wina magów i batki. Edited June 17, 2013 by mike88 Quote Link to post Share on other sites
kovoko Posted June 17, 2013 Author Report Share Posted June 17, 2013 To dzisiaj rozkręcę gearboxa i zobaczę co się tam dzieje. Dzięki za informacje ;) Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 zobacz jeszcze jak sie komora ustawia ;) zanim rozbierzesz gb Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts