Vader1995mw Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 (edited) Witam wszystkich, jako że to mój pierwszy post na forum :icon_smile: Podczas ostatniej strzelanki mój karabin przestał ni z tego ni z owego strzelać. Po powrocie do domu stwierdziłem, iż winny jest magazynek - sprężyna nie podciąga do końca kulek (ale gdy odwróci się broń do góry nogami, strzela). Próbowałem go rozkręcić i naprawić we własnym zakresie, ale niestety konstrukcja magazynka uniemożliwia rozebranie go: jest tylko jedna śrubka, której usunięcie praktycznie nic nie daje, reszta elementów jest zakuwana. Dałem sobie więc spokój i zacząłem szukać nowego magazynka w sklepach internetowych, ale na żadnym polskim niestety nie znalazłem (a nie mam możliwości zakupienia z zagranicznego). Tak więc teraz pytanie: czy ktoś wie, czy jest magazynek innej firmy kompatybilny z moim karabinkiem? Sprawdzałem magazynek od AK-47 Cymy, ale ewidentnie nie pasuje, więc zwracam się do Was z prośbą o pomoc, może ktoś się orientuje? :icon_wink: Załączam zdjęcie repliki, jeśli ktoś nie zorientowałby się po nazwie o jaką chodzi :D http://images.sklepy24.pl/11983613/5303/large/karabinek-aeg-crosman-r76-pulse-sapr76-.jpg Edited June 16, 2013 by Vader1995mw Quote Link to post Share on other sites
goroth Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Z tego co widać na zdjęciu to powinna pasować większość magazynków od AK. Czemu nie pasował ten z cymy? Quote Link to post Share on other sites
Vader1995mw Posted June 16, 2013 Author Report Share Posted June 16, 2013 Był szerszy z tyłu. Wiem, z pozoru rzeczywiście powinny pasować, ale też nie chcę kupić w ciemno, żeby się nie okazało, że jednak nie jest kompatybilny :D Quote Link to post Share on other sites
goroth Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 (edited) Co to znaczy z tyłu - element blokujący, korpus magazynka....? Najlepiej chyba będzie go wsadzić w plecak i przejść sie do najbliższego sklepu airsoftowego i sprawdzić z replika magazynki. Edited June 16, 2013 by axelrybaczewski Quote Link to post Share on other sites
Vader1995mw Posted June 16, 2013 Author Report Share Posted June 16, 2013 W tym miejscu ;) http://img534.imageshack.us/img534/329/z5to.jpg Quote Link to post Share on other sites
goroth Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 (edited) Czyli korpus magazynka (dla mnie to jest bardziej środek). Nic nowego niektóre magi od ak wchodzą do replik tak luźno że latają na wszystkie str., a inne z koleji strasznie ciasno. Tak jak pisałem wyrzej przejdź się do sklepu airsoftowego. Edited June 16, 2013 by goroth Quote Link to post Share on other sites
Vader1995mw Posted June 16, 2013 Author Report Share Posted June 16, 2013 Właśnie tutaj jest problem... W Lublinie praktycznie nie ma sklepu zajmującego się ASG. Jest parę z mundurami i innymi militariami, ale odkąd zamknęli sklep militaria.pl nie ma nic... Quote Link to post Share on other sites
goroth Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Zawsze można użuć pilnika/papieru ściernego i powiększyć gniazdo magazynka lub zwęzić magazynek. Możesz sie też skontaktować z kimś z miejscowego środowiska AS i zobaczyć czy może magi od innych AK nie będą dobre. Quote Link to post Share on other sites
Vader1995mw Posted June 18, 2013 Author Report Share Posted June 18, 2013 Coś będę próbował. Tak czy inaczej dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts