McKwacz Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Witam! Zakupiłem Berrette M9 od firmi STTI. Wersja bez blowbacka. Mam 2 pytania: - jest w tym regulacja hop up, i jeśli tak to gdzie? - jak zdjąć zamek? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Regulacja jest za pomocą robaka, na górze zamka. Zamek zdejmujesz przez wybicie pinu w tylnej części zamka. Jak chcesz wyciągnąć lufę to rozkręcasz całość. Po dłuższej pracy luzuje się pin (przynajmniej w moim modelu) w mechaniźmie kurka, trzeba rozłożyć klamkę i go dobić. Inaczej kurek działa lużno lub nie działa wogule. Quote Link to post Share on other sites
McKwacz Posted June 18, 2013 Author Report Share Posted June 18, 2013 Czym jest "robak"? Nigdzie nie widzę tego pinu w zamku. Jakieś wskazówki gdzie on dokładnie się znajduje? Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 (edited) Rbak to śruba beż łebka (sam gwint) w tym przypadku jest robak imbusowy. Imbus dołączony był do mojej beretty. Pin jest w tylniej częsci zamka. (pod atrapą dźwigni bezpiecznika) Edited June 19, 2013 by l_isek Quote Link to post Share on other sites
McKwacz Posted June 19, 2013 Author Report Share Posted June 19, 2013 Chyba mówimy o dwóch różnych replikach. Ja posiadam: https://gunfire.pl/product-pol-1152191278-Gazowa-replika-pistoletu-Beretta.html Nigdzie nie widzę elementów o których mówisz Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Na zdjęciu z GF rzeczywiście nie ma tego pinu :icon_lol: A w mojej jest. Posiadam wersję bez loga na okładzinach. Quote Link to post Share on other sites
McKwacz Posted June 19, 2013 Author Report Share Posted June 19, 2013 Tez nie mam loga na okładzinach. Mógłbyś zrobić zdjęcie pokazujące gdzie znajduje się ten pin? Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Rzeczywiscie nie ma, u mnie jest widoczny od razu... Poszukaj mże jest gdzieś inny, albo jakaś śruba?? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 http://postimg.org/image/41h9y886t/ Tak to u mnie wygląda. Quote Link to post Share on other sites
McKwacz Posted June 19, 2013 Author Report Share Posted June 19, 2013 Nie mam tego pinu. Blokada wygląda inaczej. Jest masywniejsza. Quote Link to post Share on other sites
McKwacz Posted June 24, 2013 Author Report Share Posted June 24, 2013 A więc tak - udało mi się zdjąć zamek. Hop-up nie jest regulowany. Aby zdjąć zamek: -odciągamy go do tyłu -naciskamy i trzymamy spust -tego dzyndzla po boku dajemy w dół -ściągamy zamek do przodu. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 W mojej wersji zamek jest nieruchomy? jakieś fotki zrobisz? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts