HAMMERxPL Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Witam. Ponad miesiąc temu kupiłem replikę CM.028C, z kolbą od eMek. Myślę nad kupnem nowego, lepszego akumulatora, ale nie wiem jaki zmieściłby się pod dekiel. Niekoniecznie Li-Po, myślę, że bardziej pasowałby mi Ni-Mh. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 http://forum.wmasg.pl/topic/19780-pakiety-lipo/page__st__2080__hl__+dekiel?do=findComment&comment=1783459 polecam przeszukać temat (na dole po prawej stronie jest taka opcja) na hasło "dekiel"; na pewno coś znajdziesz. W NiMH nie ma się co pakować, tylko problemy w zimie będziesz miał. Quote Link to post Share on other sites
HAMMERxPL Posted June 20, 2013 Author Report Share Posted June 20, 2013 (edited) Tylko 11.1v do stockowej CM.028C to chyba przesada, a 7,4 dużej różnicy nie zrobi w ROF'ie. Może jest jakiś dobry Ni-Mh, który zmieści się pod dekiel do tego AK. Edited June 20, 2013 by HAMMERxPL Quote Link to post Share on other sites
goroth Posted June 20, 2013 Report Share Posted June 20, 2013 Pasować powinna większośc bateri dedykowanych do ak-pod dekiel, czyli pakiety w jednej lini. Z tym że jeśli dobrze pamiętam w cm.028 było ograniczone miejsce na baterie, więc nowa batka musi miec tyle ogniw co fabryczna i tyle. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted June 20, 2013 Report Share Posted June 20, 2013 Bez piłowania nie wsadzisz do CM.028 więcej niż 7-celowego Firefoxa (stick) 8.4V. A uwierz mi, porządny LiPol 7.4 da lepszego ROFa niż jakikolwiek 7-celowy NiMH. Jak będzie Ci mało ROFu to wrzuć mosfet - też podbije osiągi. Podpiłowania nie zalecam, osłabiasz wtedy konstrukcję podstawy szczerbinki - łatwiej pęka i niszczeje. Quote Link to post Share on other sites
HAMMERxPL Posted June 21, 2013 Author Report Share Posted June 21, 2013 To jaki Li-Po do CM.028C? A jak sprawa wygląda z mosfetem, gdzie kupić, zamontować, jak ogarnąć? Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted June 21, 2013 Report Share Posted June 21, 2013 Podrzuciłem Ci temat w poście #2 - przejrzyj, zapoznaj się z opiniami i polecanymi egzemplarzami i wybierz coś dla siebie. W kwestii mosfetu - jeśli masz minimalne obeznanie z elektroniką, to możesz zmontować sobie samodzielnie z części kupionych w internecie (najprostsza konstrukcja to raptem 3 elementy, stosowałem takiego w swoim CM.028 i śmigało elegancko. Zamontowałem go głównie ze względu na przypalanie styków bez mosfetu, ale również obserwowalny był wzrost ROFu. Jeśli jednak nie chcesz się w to bawić, możesz kupić coś gotowego. Więcej info na podforum -> http://forum.wmasg.pl/forum/413-okablowanie-i-uklady-elektroniczne-mosfet/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts