Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

PB Major - jakie parametry

Recommended Posts

Witam

W instrukcji, i w necie nie ma napisane jak ustawić ładowanie i rozładowywanie dla poszczególnych baterii aby wszystko było ok.

Prosiłbym krok po kroku wytłumaczyć, jak mam rozładować i naładować ponownie baterię NiMH 8,4v , NiCD 8,4v .Po ładowaniu zwykła ładowarka bateria długo wytrzymuje, a poprzez PB Major rozładowywuje mi godzinę batkę która siadła do tego stopnia ze nie odda ani strzału.

Coś na pewno robię źle, tylko nie wiem gdzie.

Użytkownikom tejże ładowarki byłbym wdzięczny.Choć Imax b6 to to samo więc instrukcja powinna być ta sama.

Wytłumaczenie co w którym miejscu oznacza, oraz na jakich parametrach ładować i rozładowywać też by pomogło na przyszłość

Edited by Darius81

Jeśli PB Major ma ten sam domyślny soft lub bardzo podobny co Imax B6 to sprawdź może napięcie na tej rozładowanej batce. U mnie w podróbie B6 ta rozładowała mi NiMH do zbyt niskiego poziomu bo nie były ustawione wartości napięcia minimalnego.

• 3 months later...

Generalnie nie szukaj "jak ładować PB Majorem" ale "Jak ładować czteroprzyciskową ładowarką" :icon_smile:

Ja się uczyłem ładowania lipo z tego filmiku. Podejrzewam, że u Ciebie może być analogicznie ale np. możesz nie mieć balansera.

http://www.youtube.com/watch?v=kvr-25yGeVk

EDIT: Ok, teraz zauważyłem, że zabawiłem się w archeo. Ale w sumie sam tu trafiłem, jak szukałem informacji, więc może się jeszcze komuś przyda...

Edited by TheVoytekBear