Grakulla Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 Cześć, chciałbym przestrzec wszystkich przed sklepem http://www.w3solutions.pl/, nick z allegro: Wellu. Zamówione tam gromy zaczęły się rozlatywać po jakichś 5 strzelankach. Do tego jakieś jaja z adresem, inny jest na protokole reklamacyjnym, a na inny sprzedający życzy sobie wysłanie przesyłki. Z tego co zauważyłem w ten sposób sporo osób już się nacięło, a sam sprzedawca nie odbiera przesyłek adresowanych do niego. Co dalej: zwrot towaru z reklamacją na koszt klienta, wysyłka wymienionego towaru również na koszt klienta to jakaś kpina. Najpierw wciska mi się towar z trefnej partii, a następnie każe jeszcze do tego interesu dokładać. Praktycznie brak kontaktu telefonicznego, na maile i gg nie raczył odpisać. Naprawdę lepiej wydać te 15zł więcej niż męczyć się z takim sprzedawcą, bo w tym momencie dokładam już ponad 1/4 wartości butów, które aktualnie walają się na poczcie, bo Pan Tomasz nie raczył ich odebrać. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 Potwierdzam, lepiej sklepu unikać i poszukać butów gdzie indziej. Akurat w moim przypadku problemu z reklamacją nie było, szybko i sprawnie, wymiana na nowe bez gadania ale faktycznie, przyszły nowe za pobraniem. Na wiadomość o niepoprawności zachowania sprzedawcy wobec reklamującego i prośbie o zwrot kasy brak odpowiedzi, męczyć mi się nie chciało o te 14 zł około. W protokole reklamacyjnym czas na rozpatrzenie reklamacji jest z tyłka wzięty, pisze o 21 dniach a wg. ustawy ma 14. Wysłanie i podpisanie tego protokołu nie jest wiążące dla reklamującego, 14 dni nadal obowiązuje sprzedawce. Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted August 15, 2013 Report Share Posted August 15, 2013 W protokole reklamacyjnym czas na rozpatrzenie reklamacji jest z tyłka wzięty, pisze o 21 dniach a wg. ustawy ma 14. Wysłanie i podpisanie tego protokołu nie jest wiążące dla reklamującego, 14 dni nadal obowiązuje sprzedawce. Na rozpatrzenie reklamacji GWARANCYJNEJ sprzedający może sobie wymyślić dowolny termin, ustawa nie ma z tym nic wspólnego. Ustawa dotyczy tylko "zgodności towaru z umową", ale zgłaszając reklamację trzeba zaznaczyć, że właśnie z takiego tytułu ma ona być. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 To ja wiem, wiem. Nic na temat gwarancji tam nie ma, samych warunków gwarancji również nie ma gdzie się doszukać, dopatrzeć. A jak nie ma warunków, to i nie ma gwarancji. Zresztą i tak jasno dałem do zrozumienia sprzedawcy w tym wypadku że reklamuję z ustawy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts