thorn_pl Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 (edited) Witam. Jako, że złapałem bakcyla chciałem kupić sobie jakąś "główną" broń do max 500 PLN (najlepiej z przesyłką). Zaczynałem od SPASa, kupiłem Betę na CO2 i pora na główną. Do wyboru mam 3 opcje: 1. Galaxy MP5 PDW (krótki realcap + długi hicap w zestawie) + realcap cyma (długi) + ładowarka Power Bean Captain 2. Boyi G-001 EBB (hicap + shit ładowarka w zestawie) 3. KSP-90TRK z ACM (lowcap + shit ładowarka w zestawie). Zakupu mam zamiar dokonać za ok 2 tyg. Najlepiej nowy sprzęt ;) Z góry dziękuję za porady. Pozdrawiam. Edited June 25, 2013 by thorn_pl Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 Jeżeli chodzi o giety to zdecydowanie najlepsze są JG/Cyma ( w tym budżecie ). MP5 Galaxy jest troszkę małe jak na główną broń, a o P-90 nie mam zdania. Jak wybierasz się w teren zalesiony to kup G36 od JG - najlepsza opcja z tych trzech replik. Quote Link to post Share on other sites
OldWolf86 Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 JG kiedyś były dobre, teraz mają słabe bebechy, trafiają się słabsze repliki, cyma...kiedys legendarne CM003 tak, było najlepsze ale obecne CM011 jest gorszą opcją niż JG. Obecnie najlepsze opinie zbiera Boyi, ze względu na to iż jest w 100% kopią ARES-a, zależy gdzie kupi się Giete od Boyi tak dostaniesz albo lepiej spasowaną albo trochę gorzej. Czemu MP5 od galaxy sie nie nadaje? Powała wyprawiłby tu całe kazanie na temat tej repliki, ja również dlatego że jest to dobra replika, mało awaryjna i tania, ale jak masz w budżecie 500zł to lepiej wybrać G36C od Boyi. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 (...) Czemu MP5 od galaxy sie nie nadaje? Powała wyprawiłby tu całe kazanie na temat tej repliki, ja również dlatego że jest to dobra replika, mało awaryjna i tania, ale jak masz w budżecie 500zł to lepiej wybrać G36C od Boyi. Dzięki za uprzedzenie mnie, faktycznie co do MP5K [Galaxy] masz 100% racji. :icon_wink: Jeśli chodzi o "gietę" byłbym za wersją G36K. W zasadzie tylko ze względów ergonomiczno-estetycznych, jeszcze nie "wiosło" a ładniejsza od "obrzyna". Quote Link to post Share on other sites
thorn_pl Posted June 26, 2013 Author Report Share Posted June 26, 2013 Czemu MP5 od galaxy sie nie nadaje? Powała wyprawiłby tu całe kazanie na temat tej repliki, ja również dlatego że jest to dobra replika, mało awaryjna i tania, ale jak masz w budżecie 500zł to lepiej wybrać G36C od Boyi. Nie rozumiem - dobra, mało awaryjna mp5 od Galaxy nie nadaje się? Dlaczego? Gieta bardzo mi się podoba, ale ma mało dodatków w zestawie. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Dosłownie temat niżej jest dyskusja o P90 http://forum.wmasg.pl/topic/139279-steyr-aug-p90-na-poczatek/page__st__20?do=findComment&comment=1848117 Ale żeby nie było ,że chwalę tylko swoje to zainteresowałbym się bliżej MP5 PDW. Quote Link to post Share on other sites
WarMachine14 Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 (edited) Ja bym brał cyme :icon_razz2: . W tym budżecie chyba najlepszy wybór. Edited June 26, 2013 by WarMachine14 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Ta Mp5 to używka? Bo jeśli tak to uważaj bo używki to loteria (chyba, że bierzesz od kogoś znajomego, ale i z tym różnie bywa). Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Nie rozumiem - dobra, mało awaryjna mp5 od Galaxy nie nadaje się? Dlaczego?(...) Właśnie chyba nie zrozumiałeś OldWolfa. On bynajmniej nie odradzał Ci MP5K, tylko potwierdził jego przydatność. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Mp5k według obiegowej opinii to rozpylacz o niskiej celności, co bynajmniej nie jest prawdą - a przynajmniej nie jest aż tak strasznie ;) Z powodzeniem używałem wersji bezkolbowej w terenie zielonym z całkiem niezłym wynikiem, co ważniejsze nie musiałem wyciągać repliki "bocznej" przy bliskich starciach. Ja polecam taką opcję: Jeśli nie zdecydujesz się na kurza to na początek weź np. cm.028 - podstawowego polecanego, sprawdzonego przez tysiące zadowolonych użytkowników kałacha CYMY do dostania nawet za dwie stówki na komisie (pełno tam tego), lub niecałe cztery za nowego. Jeśli twój "bakcyl" przetrwa dłużej możesz zainwestować w gietkę renomowanej firmy, zaś kałacha albo sprzedać, albo użyć go jako obiektu doświadczalnego do nauki dłubania w replice (repliki g36, i ak mają ten sam gearbox - v.3). Jeśli nie uda Ci się poskładać kałacha do stanu strzelającego to mała bieda, i pewność tego że g36 nie należy tykać śrubokrętem ;) Quote Link to post Share on other sites
Konte Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Patrząc na zestawy to ja osobiście bym wybrał ten z Galaxiakiem. Tylko chyba zamiast dodatkowego maga wymieniłbym gumkę hu. Słaba celność tej repliki jest mitem. Strzelałem i z 40m na muszce trafia się w małą butelkę po coli ... czyli człowieka ustrzelisz z dużo większej odległości. Pamiętaj tylko żeby używać dobrych kulek 0,25 a nawet 0,28 i będzie śmigać. W prz\przyszłości możesz pomyśleć o wymianie batki na lipo ale z tym nie ma pośpiechu bo akurat stokowe batki w galaxy dają radę, tym bardziej że będziesz ją ładował na lepszej ładowarce niż ta z zestawu. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 Koledzy Tomek i Konte dokładnie wyrazili, to co ja powiedziałbym z jednym zastrzeżeniem, kuli 0,28 są ciut za ciężkie. Osobiście polecam 0,25 G&G lub MadBull. Jestem przekonany, że nie zawiedziesz się na MP5K lub MP5PDW od GALXY. :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
thorn_pl Posted June 27, 2013 Author Report Share Posted June 27, 2013 OK. Dzięki za rady. Teraz rozmyślam nad MP5PDW Galaxy i Boyi G-001 EBB ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts