Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problemy z Cymą 123

Recommended Posts

Witam,

Jestem kompletnym początkującym. Swoje pierwsze kroki w ASG pragnąłem zacząć od jakiegoś boczniaka, kupiłem więc replikę pistoletu colta 1911 od cymy. Paczka doszła wczoraj, wszystko ładnie, pięknie, bateria poszła do ładowania, reszta na piedestał do podziwiania. Rano zapragnąłem sobie troszeczkę postrzelać i tu ukazało się moje zdziwienie, gdyż replika oddała tylko 3 strzały - 1 suchy i 2 z kulkami - i przestała działać. Baterię ładowałem dzisiaj jeszcze raz, przez 5 godzin z tym samym efektem - wystrzelona 1 kulka, replika nie działa. Osobiście myślę, że to bardziej problem z ładowarką lub baterią, niż z repliką.

Jestem dozgonnie wdzięczny za każdą pomoc. :)

Pozdrawiam

Gdzie kupiłeś? Jeśli w Gunfire, to czy masz ładowarkę na rynek brytyjski z dołączoną przejściówką do normalnych kontaktów? Ja dostałem taki zestaw i nie działał. Skontaktowałem się ze sklepem, odesłałem replikę i czekam na zwrot kasy.

Czyli Gunfire. W rozmowie telefonicznej powiedzieli mi, że nastąpiła jakaś pomyłka w ich zamówieniu i dostali wersję na rynek brytyjski. W moim nie było przejściówki w zestawie tylko przysłali ją dopiero po reklamacji. Tu pytanie czy taki "zestaw" ładowarki jest właściwy do naszej sieci elektrycznej? Po nieudanej próbie ładowania sprawdziłem opisy na ładowarce i ma ona inne parametry niż "zwykła". Może to jest powód usterki.

Co do samej repliki, to może troszkę odbiega gabarytami od oryginału, ale moim zdaniem jest fajna. Taka "puszysta" wersja :icon_wink: Gdyby nie problem z ładowarką to bym ją zostawił.

Przejściówka wystarcza. Co najwyżej wtyczka może z niej wypaść jak jakaś super tania. Ogólnie jedno i to samo. Sam mam ekspres do kawy i xboxa na takich wtyczkach i nie mam z tym problemu. Dobra przejściówka = koniec problemu.

Ładowanie powinno być ok, chyba że w trakcie coś nie kontaktowało i cały czas rozłączało... Wtyk do przejściówki był dobrze wsadzony (bez luzów)?

Po około 30 minutach od włączenia ładowarka była ciepława i myślałem, że wszystko jest ok. Gdy sprawdzałem po 3 godzinach to była już zimna. Bateria pozwoliła wystrzelić kilka razy a potem zdechła. Czyli na początku się podładowała. Zobaczymy co powiedzą w serwisie.

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Pogrzebałem trochę po domu, znalazłem ac/dc adaptor i podłączyłem go do "ładowarki". Mierzyłem woltomierzem, napięcie jest, a w tamtej nie było żadnego. Więc na razie mamy mały sukces. Jak coś będę reklamował. ;)