Errhile Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 W trybie automatycznym zamek odskakuje do tyłu i napina zbijacz zaworu, po czym (ponieważ nadal trzymasz spust) zbija zawór i uwalnia kolejną porcję gazu. I cały cykl się powtarza, dopóki nie zwolnisz spustu albo nie wyczerpią się kulki / gaz. Czyli - leci porcjami. Jeżeli cały gaz wylatuje za jednym razem, to masz tzw. "syfon", i jest to coś, czego nie chcesz. Niektóre repliki na CO2 chyba mają reduktory (albo można im reduktory wstawić) - ale dotyczy to tylko kosztownych modeli wyborowych a nie pistoletów: ma zapewnić stałe ciśnienie gazu. W przypadku zwykłych gaziaków ciśnienie gazu jakie jest, takie jest. Zawory do ładowania przyjmują gaz do pewnego momentu, więc nie przeładujesz (no chyba, że będziesz się posługiwał jakimś nietypowym, wysokociśnieniowym rozwiązaniem). Fizyk ze mnie żaden, więc szczegółowo nie wyjaśnię :( Quote Link to post Share on other sites
raffes Posted August 29, 2013 Author Report Share Posted August 29, 2013 Czyli w zasadzie każdy następny strzał jest trochę słabszy od poprzedniego. Patrząc na to lepiej chyba zaopatrzyć się w butlę zewnętrzną + reduktor. Gazu na trochę starczy a powtarzalność powinna być lepsza. Mam jeszcze pytanie - co to za broń ? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Trochę - ale w pistolecie zazwyczaj nie ma to zauważalnego wpływu na osiągi. Za to butla zewnętrzna z reduktorem jest w pistolecie pomysłem moim zdaniem chybionym z uwagi na ergonomię. Broń z obrazka to któryś z karabinów H&K z rodziny HK33, podejrzewam, że HK33SG/1. Pamiętam, że chyba CA robiło jego replikę, ale szczególnie popularna ona nie była. Quote Link to post Share on other sites
raffes Posted August 30, 2013 Author Report Share Posted August 30, 2013 Nie sprecyzowałem - pisząc o butli zewnętrznej miałem na myśli karabin maszynowy. Dzięki za rozpoznanie - popularna być nie musi, w grze mi się spodobała(pozmieniane nazwy broni) dlatego chciałem poznać nazwę. @kontynuacja Czy w asg stosuje się gwintowane lufy zamiast hop-up ?(w przypadku modeli gazowych) Czy są jakieś celowniki z dalmierzem i jaka jest ich cena. Mam jeszcze pytanie od kolegi dot. desert eagle. Czy jakaś firma produkuje taką replikę w wersji full metal? TM z tego co wiem produkuje, ale metal+abs. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts