Mintaj123456 Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Mam problem z tą replika http://gunfire.pl/product-pol-1152201167-Replika-pistoletu-1911-Government-Model-24K-Gold-edycja-limitowana.html po włożeniu magazynka zamek nie dochodzi do końca brakuje około 2 cm co nie pozwala na oddanie strzału zamek można ewentulanie dopchnąć ręką ale to na sucho a bez magazynka moge spokojnie przeładować i zamek wraca na swoje miejsce , dokładnie pisze po to aby dowiedziec sie co z nim nie tak ... czy możliwe że wystarczy go nasmarować ? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Najczęściej wystarczy rozebrać, umyć i delikatnie przesmarować. . Quote Link to post Share on other sites
Mintaj123456 Posted July 7, 2013 Author Report Share Posted July 7, 2013 A doradził byś jakim smarem ? Moze być to zwykły smar do maszyn ? jak tak patrzyłem to wygląda to tak że jak włożę magazynek to bębenek sie nie cofa tak jakby magazynek go blokwał ale jeśli go palcem przesunę to wtedy zamek wraca narmalnie ... Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Każdy smar się nada, byle nie za gęsty. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Dzieje się tak w trakcie strzału? Wiesz, że zamek, po odciągnięciu, należy puścić, a nie dopychać ręką? Quote Link to post Share on other sites
marcin3340 Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Nie wiem jak u ciebie no i nie mogę zauważyć jaka to replika (produkt nie znaleziony) ale u mnie w waltherze p99 dao zdarza się że zamek nie wraca do normalnego położenia raczej z powodu mojej głupoty gdyż przy składaniu niechcący uszkodziłem obudowę a konkretniej fragment szyny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts