mateusz6-9 Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Witam, Zaczynam z ASG, mam 400zl na replike i zastanawiam sie pomiedzy Aug http://gunfire.pl/product-pol-1152189528-Replika-karabinka-szturmowego-JG0448A.html. A G36 http://gunfire.pl/product-pol-1152191375-JG0738.html Ktora replika jest lepsza wedlug was ? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Jeden pies, bo flaki te same. Quote Link to post Share on other sites
Fort Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 (edited) AUG ma lepszą ergonomię - jest wygodniejszy w warunkach walki w budynkach. Edited July 12, 2013 by Fort Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 (edited) Jak wyżej. Polecam AUGa, raz poszedł anti-reversal, a konkretnie sprężynka i to jest tyle po ponad pół roku użytkowania. No, czasem lubi lufa odpadać jak podnosisz za nią, ale pomimo niewielkich wad szczerze polecam. PS. AUGa nie ma :P Edited July 12, 2013 by Lafayette Quote Link to post Share on other sites
Fort Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Jak dla mnie aug poręczniejszy, z lepszym klimacikiem lat 70 i zimnej wojny..... Bebechy mają te same, więc pod tym względem stoją na równi. Lepiej kup na stronie Taiwangun.com. Poza tym na gunfire jest niedostępny. Gunfire czasem "zapomina" o przeglądzie wewnętrznym, ale nie jest to notoryczne. Do AUG'a lepiej od razu kupić jakiś kolimator, a najlepiej wziąć w wersji z lunetą, bo przyrządy celownicze ma na nie najwyższym poziomie. W sumie w G36 lepiej nie jest. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 A według mnie pytanie jest błędne. Co Ci z wiedzy, która jest lepsza według nas? Ważne, która będzie lepsza według Ciebie. Więc kopnij się na strzelankę i pomacaj obie. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Bebechy te same (wierze dla Nitro, sam nie sprawdzałem) więc bierz to, co Ci się bardziej podoba. Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 AUG według mnie bardziej chybotliwy, mocowanie frontu superpancerne nie jest, rączka też się potrafi upitolić, ale jeśli chodzi o wygodę użytkowania to jest naprawdę świetny. Gieta daje większe możliwości customizacji i chyba łatwiej dostępne magazynki. Osobiście mam 3 G36, ale wciąż mi chodzi po głowie ponowne kupno AUG, tylko raczej nie JG. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Mam jedną i drugą replikę (znaczy się G36c). Szczerze AUG strasznie ciąży mi na prawą rękę bo na niej jest środek ciężkości, G36 jest pod tym względem lepsze. Ogólnie to kwestia gustu która jest lepsza, ale z pewnością więcej części jest do G36, choćby magi. Ale w jednej i w drugiej jest ciężko upchnąć jakiegoś konkretnego lipola. Mam na myśli 11.1v o pojemności większej niż 1800mAh. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts