Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jg Aug vs Jg G36

Recommended Posts

Jak wyżej. Polecam AUGa, raz poszedł anti-reversal, a konkretnie sprężynka i to jest tyle po ponad pół roku użytkowania. No, czasem lubi lufa odpadać jak podnosisz za nią, ale pomimo niewielkich wad szczerze polecam.

PS. AUGa nie ma :P

Edited by Lafayette

Jak dla mnie aug poręczniejszy, z lepszym klimacikiem lat 70 i zimnej wojny.....

Bebechy mają te same, więc pod tym względem stoją na równi.

Lepiej kup na stronie Taiwangun.com. Poza tym na gunfire jest niedostępny.

Gunfire czasem "zapomina" o przeglądzie wewnętrznym, ale nie jest to notoryczne.

Do AUG'a lepiej od razu kupić jakiś kolimator, a najlepiej wziąć w wersji z lunetą, bo przyrządy celownicze ma na nie najwyższym poziomie. W sumie w G36 lepiej nie jest.

AUG według mnie bardziej chybotliwy, mocowanie frontu superpancerne nie jest, rączka też się potrafi upitolić, ale jeśli chodzi o wygodę użytkowania to jest naprawdę świetny. Gieta daje większe możliwości customizacji i chyba łatwiej dostępne magazynki. Osobiście mam 3 G36, ale wciąż mi chodzi po głowie ponowne kupno AUG, tylko raczej nie JG.

Mam jedną i drugą replikę (znaczy się G36c). Szczerze AUG strasznie ciąży mi na prawą rękę bo na niej jest środek ciężkości, G36 jest pod tym względem lepsze. Ogólnie to kwestia gustu która jest lepsza, ale z pewnością więcej części jest do G36, choćby magi. Ale w jednej i w drugiej jest ciężko upchnąć jakiegoś konkretnego lipola. Mam na myśli 11.1v o pojemności większej niż 1800mAh.