lukasz96pl Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 Po złożeniu gearboxa v2 zby środkowej zębatki łamią się. Chodzi mi o zęby górnej części - tej która rusza zębatkę tłoka. Po rozebraniu gearboxa anti reversal jest za zębatką a nie tak jak powinien - między zębatka silnika a środkową. Rano przy składaniu złamany był 1 ząb a teraz już 3. Co robić? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 Wymienić zębatki? Quote Link to post Share on other sites
lukasz96pl Posted July 14, 2013 Author Report Share Posted July 14, 2013 (edited) A co to pomoże i czy dokładnie przeczytałeś mój post? Co mi da wymiana samej zębatki jak ten problem dalej będzie się powtarzał i wydać pieniądze w błoto? Problem jest gdzie indziej a nie w zębatce. Edited July 14, 2013 by lukasz96pl Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 Oddać to komuś kto to poskłąda razem z nową zębatką, bo tak tylko zjesz dodtatkowo zebatkę tlokową i po co Ci to? Quote Link to post Share on other sites
Prokowal Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 Powiedz ty mi jaki tam siedzi SP na jakich zębatkach to składałeś, załóż 1 koło zębate zamontuj anty riversal złóż gb i sparwdz czy działa to tak jak powinno czy anti r nie wypada czy wszystko płynnie pracuje, i czy masz podkładkowaną replikę. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 Po 1 podkładki, po 2 sprężynka od anty, po 3 mocna sprężyna, po co zakładałeś walniętą zębatkę? Wiadomo że przeskok wykruszy następne zęby. Quote Link to post Share on other sites
lukasz96pl Posted July 14, 2013 Author Report Share Posted July 14, 2013 (edited) Zębatki stockowe raczej od JG jak cały gearbox. Podkładek nie zmieniałem i od nowości jest tak: Na zębatce tłokowej - 1 podkładka na dole Na zębatce środkowej - 1 podkładka na górze Na zębatce silnika - Na górze łożyska, większa podkładka (to jest raczej osłona łożyska) i 2 podkładki Nic nie zmieniałem i przed rozbieraniem wszystko chodziło ok. Prowokal, SP czyli co, bo nie wiem o co ci chodzi. Jak założę środkową zębatkę i anti rev to jak kręcę w lewo to anti idzie w dół a jak w prawo to blokuje zębatkę. Edited July 14, 2013 by lukasz96pl Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 Daj jakieś fotki środka GB Quote Link to post Share on other sites
lukasz96pl Posted July 14, 2013 Author Report Share Posted July 14, 2013 Pustego czy ze wszystkim? Tu jest nowy pusty z gunfire: http://gunfire.pl/product-pol-1152198025-Szkielet-gearboxa-6mm.html Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 Lukasz, poważnie... oddaj replikę serwisantowi, bo tylko więcej zepsujesz... Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 środka, ale wydaje mi się że SirHawk ma rację nie baw się w to oddaj komuś kto się na tym zna Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 Po twoim rozumowaniu można stwierdzić że nie masz za dużo lat, oddaj to do serwisu, zębatki JG są pancerne wiec nie wiem jakim cudem tak zrobiłeś. Po co nam pusty GB? Ilośc podkładek jest zależna od szkieletu... Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 P&P Twoim rozumowaniem przy wymianie łożyska bądź zębatek bez ruszania szkieletu można dac podkładki tak jak były? Quote Link to post Share on other sites
lukasz96pl Posted July 14, 2013 Author Report Share Posted July 14, 2013 Dobra już sobie sam poradziłem. Widzę, że niektórzy tutaj to tacy specjaliści, że ich pomoc kończy się na poleceniu oddania repliki do serwisu... Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 15, 2013 Report Share Posted July 15, 2013 P&P Twoim rozumowaniem przy wymianie łożyska bądź zębatek bez ruszania szkieletu można dac podkładki tak jak były? Nie napisałem tego, zależnie od zębatek i szkieletu podkładkujemy, nie miałeś się do czego przyczepić? Tak, tacy z nas specjaliści, mogę ci oddać repliki na serwis? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted July 15, 2013 Report Share Posted July 15, 2013 Akurat nie miałem bo później się naczytają powkładają jak im pasuje i powstają takie o to tematy. Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted July 15, 2013 Report Share Posted July 15, 2013 Najbardziej mnie rozwailo, jak prosiliscie o foto GB, a gosc daje link do strony... no mistrz! :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts