lol987 Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Czytałem już na forum wypowiedzi na temat tych karabinków, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, a mianowicie jaki zasięg skuteczny i całkowity mają te repliki, bez jakichkolwiek ulepszeń (nawet bez wymieniania gumki w hop-up'ie). Czy karabinek kupować przez firmę JG czy jakąś inną? I przy okazji czy zakup tych replik przez gunfire byłby trafnym zakupem. Wolałbym, żeby się również wypowiedziały osoby które kupowały właśnie te modele z gunfire. A może polecacie jakieś inne modele karabinków. Chcę wydać do 400-450zł. Żeby nie robić zamieszania, niech się wypowiadają osoby, które posiadają te repliki, lub z nich strzelały. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Sprawdź poradnik w tematach przyklejonych w tym dziale. Tam znajdziesz propozycje replik w podobnej cenie. Co do zasięgu to wiele zależy od ustawienia HU i używanych kulek. Obie repliki powinny strzelać na te 50m. Co do sklepów, sprawdź dział z opiniami. Moje doświadczenia z GF są różne. Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Miałem obie, obie dają radę. Zasięg, celność w stocku podobne. G36 ma nieco wytrzymalszy gearbox i większe możliwości tuningu tak z zewnątrz jak i w środku. Z tych 2 najlepiej wybrać... G36 Cymy 003. Quote Link to post Share on other sites
OldWolf86 Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 (edited) Skąd CM.003? Jego już nie produkują, teraz jest gorsze od JG CM.011. Miałem G36C JG stockowe, zasięg skuteczny to około 40m, a maksymalny podchodził pod 50m. Celność, powiem że dobra bez wiatru trafisz w puszkę z odległości 20m bez trudu, potem już trochę trudniej a dalej nie możliwe. Moc też okej, z 10m na kulkach 0.25g przebija puszkę, z większej odległości tylko wgniata, jak na stock to taka standartowa szybkostrzelność, w sumie jak wszystkie chinole. Z MP5 nie miałem styczności. Edited July 16, 2013 by OldWolf86 Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Ale niegrzebanych używek kilka do kupienia jest. A jak jest niekombinowana, to będzie służyć równie dobrze, jak nowa. Jedyny minus, to taki, że bliżej im cenowo do 500pln. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Ale niegrzebanych używek kilka do kupienia jest. A jak jest niekombinowana, to będzie służyć równie dobrze, jak nowa. Jedyny minus, to taki, że bliżej im cenowo do 500pln. Rzekomo niegrzebanych. Nigdy nie ma pewności jak jest na prawdę. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 (edited) Ale niegrzebanych używek kilka do kupienia jest. A jak jest niekombinowana, to będzie służyć równie dobrze, jak nowa. Jedyny minus, to taki, że bliżej im cenowo do 500pln. Nie, nie i jeszcze raz nie! :maniak_zle:@Lol, jeśli nie znasz się na replikach i nie masz kogoś znajomego, kto znałby się, to niech Cię Matka Boska broni przed zakupem "używek", to zawsze loteria. Obie repliki, w stocku mają przyzwoite skupienie i zasięg skuteczny 30-40 m, pod warunkiem używania dobrych kulek (G&G, MadBull) o gramaturze 0,25. MP5SD6 ma gearbox V.2 więc przed tuningiem mocowym warto zastosować wzmocnienie. Ps Piszę jako użytkownik obu tych replik, G36 w wersji K ale to bez znaczenia, MP5SD6 po tuningu do 400-410 fps. Edited July 17, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted July 18, 2013 Report Share Posted July 18, 2013 Ja polecam G36C, mam od GFC, ale to i tak rebrand JG i z odległości około 20 metrów na małym wietrze można bez problemu ustrzelić kapsel od butelki ;) Quote Link to post Share on other sites
Niezniszczalni Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 (edited) ******* g36 JG jest nie szczelne komora HU nie jest połączona z gearboxem a wszystko jest luźne Ostrożniej dobieraj słownictwo.. Edited September 22, 2013 by OFF Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted September 23, 2013 Report Share Posted September 23, 2013 Ciekawe, mam 3 sztuki i nic u mnie nie jest luźne. Quote Link to post Share on other sites
Fort Posted September 23, 2013 Report Share Posted September 23, 2013 Niestety, mocowanie wszystkich komór hop-up w replikach G36 w standardzie TM (w tym JG) nie jest zbyt pewne, ale nie robi wielkich kłopotów i drobny teflonfix sprawia że nie odczuwamy utraty powietrza. Jeżeli chcesz G36, to tylko G36c z GFG (to samo co w JG, a dłuższa gwarancja i jest o bodajże 60 zł tańsze), G36 z cymy, droższe ale o niebo lepsze i piękne jak dla mnie G36c z boyi. Sam jestem szczęśliwym użytkownikiem mp5 z JG. Jedynym mankamentem jest dosyć luźny pin trzymający chwyt przedni (w wersji mp5a4, mp5a5), łatwo go zgubić przez nieumyślne wciśnięcie, mi to się zdarzyło. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts