silver1991 Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Witam, niedawno kupiłem dysze do m15, o taką ---> http://gunfire.pl/product-pol-1152200183-Dysza-do-replik-typu-M16A2-M15.html Okazało sie że nie podaje kulek bo nie cofa się wystarczająco by sie kulka zmieściła. A więc jaka powinna być dysza? poprzednią (fabryczną) zeszlifowałem tak by podawała ale za to nie dociskała do hopa (jednoczęściowa deepfire z zieloną gumą G&G). Co robić?! Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Zmienić listwe popychacza lub dac opóźniacz popychacza. Quote Link to post Share on other sites
silver1991 Posted July 22, 2013 Author Report Share Posted July 22, 2013 opóźniacz nic nie da bo dysza cofa sie do końca, problem w tym że kupiłem dyszę do m15 o dł. 21.50mm a nie pasuje.. Więc co mam kupic ? jaka długość do m15???? Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Porównaj długości dyszy, Jak sprawdziłeś to że dysza cofa się do końca? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Zmienić listwe popychacza lub dac opóźniacz popychacza. Opóźniacz nie powoduje większego cofania się dyszy.... @ Autora: Jeśli masz stara dyszę to zmierz ją i na podstawie jej wymiarów zamów nową. Prościej się nie da. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Czasem na ten cypelek który odciąga dyszę zakłada się łożysko np 6mm(plastikowe) by bardziej odciągało dyszę. drobne piłowanko i jest bosko :) Quote Link to post Share on other sites
lech Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Obawiam się, że to co mówisz blackblut to jeden wielki bullshit. Popychacz jest dostosowany do pracy w danym zakresie i dołożenie "podkładki" aby pin na zębatce tłokowej odciągał go dalej nie zmieni faktu, że pracuje on zgodnie z kształtem głowicy cylindra. (nie odciągnie się dalej bo będzie się zapierał o głowice) Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Tak tylko ze czasem np popychacz jest odciągany za mało. Jeśli blokuje się o głowicę cylindra to co innego Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Zrób test, popychacz bez opóźniacza jak i z, w większości przypadków nie cofa się do końca czoła głowicy cylindra. Zależy jaki opóźniacz założysz to się cofnie. Nie mów że nie bo mam tak w M16, z opóźniaczem "no problem" a bez niego dysza wystaje i kulki nie wchodzą w komore. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Dlatego się go zapytałem jak to testował ale jak zwykle bywa zostaniesz zjechany... Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Mają staż ale chyba zbyt mały Kolego zmień listwe popychacza na taka co ma grubszy ząb z tyłu, lub załóż konkretny opóźniacz i będzie działać, gwarantuje. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Albo łożysko najtańsze i zawsze działające rozwiązanie :) Ale trzeba odpowiednio je spiłować by nie było zbyt grube bo listwa popychacza może z czasem pęknąć Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts