blysk Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Ktos mial problem z bledem paralaksy wystepujacy w EOcie? Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted July 22, 2013 Author Report Share Posted July 22, 2013 Witam Chciałbym dowiedzieć się od "Luneciarzy" i "Kolimaciarzy" jak pozbyć się lub zmniejszyć błąd paralaksy. Posiadałem kiedyś Eotecha 552 chińskiego i nie posiadał tego błędu a teraz nabyłem innego "chińczyka" i ten błąd ma. Od czego jest też to zależne? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Od jakości szkieł i ich wykonania. Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted July 22, 2013 Author Report Share Posted July 22, 2013 Czyli raczej nie ma szans na zmniejszenie tego zjawiska? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Nie sądzę. Wydaje mi się, że bez ingerencji w szkła nic się nie da zrobić. Jakkolwiek lepiej zaczekać na opinię kogoś, kto lepiej zna się na optyce. Quote Link to post Share on other sites
Kaps Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 A jak duży jest ten błąd. Możesz coś więcej podać? Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted July 23, 2013 Author Report Share Posted July 23, 2013 (edited) Dość spory jest ten błąd. Co mogę więcej na ten temat napisać? W poprzednim Eo bylo mi łatwiej wyregulować położenie krzyża bo nie bylo takich cyrków z paralaksą. No i ogólna ocena koli od Tomka spada... Zacznij pisać używając języka polskiego. Następnym razem nie poprawię Ci błędów tylko pokasuje posty. Pozdrawiam Axel Edited July 25, 2013 by axelrybaczewski Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts