wiciok Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 http://azteko.pl/shs-komora-hopup-aluminium-g36-tt0082-p-6940.html Kupił już ktoś? Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 Sam jestem ciekawy. Mam alu komore firmy 5KU i jeśli będzie lepsza to chętnie bym zmienił... Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 I co? Opłaca sie zamieniać ze stokowej aresa? Quote Link to post Share on other sites
Deox182 Posted July 24, 2015 Report Share Posted July 24, 2015 Czołem kupiłem ową komorę do mojego g36k od JG komora weszła spokojnie niby wszystko pasuję lecz po złożeniu załadowaniu maga i naciśnięciu kilka razy spustu kulki dostają się do komory i w niej zostają....wygląda to tak jakby zamiast wylatywać przez lufę ,,podskakiwały'' w owej komorze. lufę miałem od PPSa 300mm 6.03 kulki zwykłe tanie rocketsy 0.25 Rozmawiałem ostatnio z kolegą który tą samą komorę montował w g36 od Aresa jakiemuś innemu koledze i ponoć wszystko ładnie śmiga. Nie długo dojdą mi kulki G&G i precka tym razem guardera i napisze czy coś się zmieniło. Dodam jeszcze że komorę kupiłem na gunfire kilka złotych taniej lecz wątpię by to z którego sklepu ona jest cokolwiek zmieniło :) Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Montowałem u g36 aresa kolegi i niezbyt podeszła na różnych dyszach (BU guarder, BU protech, stock aresowa i shsowa) - nie było szczelności. Inny kolega więc chciał zamontować do swojego g36 jg i też nie podeszła. Quote Link to post Share on other sites
br_operator Posted August 21, 2015 Report Share Posted August 21, 2015 Też ją mam u siebie w CM.003 U mnie wyszło tak, że stockowa dysza ma u góry taką wypustkę (ala grzebień), na który w fabrycznej komorze jest miejsce a w tej PPSowej nie ma. Skończyło się tak, że trzeba było trochę materiału zebrać tak żeby dysza chodziła luźno. Będę w domu to zrobię fotę seryjnej komory z CYMY i tej PPSowej. Kolejna sprawa to plasticzek, który dociska dystanser do gumki był na tyle długi, że po złożeniu wszystkiego z dystanserem kulki się blokowały. Jak złożyłem bez dystansera to regulacja działała. Finał był taki, że też trzeba było go podpiłować żeby po wsadzeniu dystansera wszystko sprawnie działało. Gumka to zielone g&g. Quote Link to post Share on other sites
Giermen Posted September 1, 2015 Report Share Posted September 1, 2015 Czyli koniec końców mamy więcej opinii negatywnych niż pozytywnych. Alanos rozwiązałeś problem nieszczelności czy komora zwrócona? Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted September 1, 2015 Report Share Posted September 1, 2015 Jeśli chodzi o replikę aresa to w końcu zamontowałem stockową i jest super. Jeśli chodzi o gietę jg kolegi, to jak docisnął ręcznie lufę to kulki latały świetnie. Jednak sama z siebie nie działała i ja się już tym nie zajmowałem. Możliwe że kwestia dociśnięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts