Quchy Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Witajcie, zakładam nowy temat, gdyż o tym modelu nic nie znalazłem. http://gunfire.pl/product-pol-1152201519-Replika-pistoletu-Taurus-PT92.html Nowy Taurus PT92 (Cyber Gun) w ofercie Gunfire, muszę przyznać. że wygląda dość ciekawie. Może ktoś go już posiada? Jakieś info o osiągach i niezawodności? Zastanawiam się nad kupnem, więc jeżeli ktoś coś wie na temat tego modelu to bardzo proszę podzielić się tą wiedzą :). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kirk Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 "Elementy wykonane z tworzywa to szkielet repliki, zamek, okładziny chwytu pistoletowego oraz szczęki magazynka." Czy 376 zł to nie jest trochę dużo jak za Berettę z tworzywa? Mam wrażenie, że sporo się tu płaci za oznaczenia. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted August 1, 2013 Author Report Share Posted August 1, 2013 Cóż przyznam się, że zanim przeczytałem opis wstukałem nazwę repliki w YT i jedyne filmy z tym modelem m.in. ten: pokazują, że jest cały z metalu (dumny napis na pudełku full metal) co mnie zmyliło. Jeżeli replika z Gunfire rzeczywiście jest praktycznie w całości z ABSu to cena jest mocno przesadzona. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Mam wrażenie, że sporo się tu płaci za oznaczenia. Oznaczenia które nie mają racji bytu :D Quote Link to post Share on other sites
Kirk Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Nie przyglądałem się im szczerze mówiąc, ale dlaczego nie mają racji bytu? Wiem tylko tyle, że Taurus to bodajże brazylijska firma, która robi/robiła pistolet "wzoru 92F", ale nie jestem ekspertem stąd moje pytanie ;) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Bo to zwykła beretta z oznaczeniami taurusa - taurusy mają bezpiecznik na szkielecie, nie zamku Quote Link to post Share on other sites
Kirk Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Dzięki za info. Czyli wychodzi, że poszli mocno na skróty. W takim razie to już drugi po wysokiej, jak na replikę z ABS-u, cenie, argument na NIE dla tego modelu. Chyba lepiej w takim przypadku nie mieć oznaczeń w ogóle, lub mieć ładnie zrobione oznaczenia producenta ASG. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts