P&P Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Wszystko pięknie, ładnie do czasy zmiany głowicy tłoka na SHS, w stocku 410-415fps a na shs 270.... Dodam że jest strzykawka w całym układzie, zdarzyło się to komuś kiedyś? Może trafiłem felerną głowice? Link to post Share on other sites
szymx1 Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Spróbuj zmiany oringa i zrób tak strzykawkę 75%, często pomaga. Zdarza się że oring jest za gruby i nie może poruszyć się zbytnio w głowicy co daje strzykawkę ale zabiera fps. Link to post Share on other sites
Said Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Zacznijmy od tego, że tłoki shs maja minimalne szersze prowadnice. Stawiają one opór dopiero po skręceniu gearboxa, miałem to u siebie w g36. Spiłuj papierem minimalnie prowadnice, powinno pomóc. Link to post Share on other sites
P&P Posted August 1, 2013 Author Report Share Posted August 1, 2013 Założyłem samą głowicę tłoka, czytaj. Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 A wstecznej strzykawki nie masz ? Jeśli nie to źle złożyłeś... Link to post Share on other sites
P&P Posted August 1, 2013 Author Report Share Posted August 1, 2013 (edited) Nie, składam nie pierwszą replikę lecz "którąś set" i pierwszy raz mi się tak zdarzyło, pytam czy przy okazji komuś też? Po drugie jak tłok idzie do tyłu to ma iść swobodnie - czyli bez strzykawki. Edited August 1, 2013 by P&P Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 130FPS na minusie to jak nic jest coś źle poskładane. Gdyby to była wina głowicy to była by różnica max kilkudziesięciu FPS. Uwielbiam jak ktoś pisze że złożył już setki replik a prosi o rade z takim problemem :D Link to post Share on other sites
Said Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Założyłem samą głowicę tłoka, czytaj. rzeczywiscie za szybko przeczytałem, mój błąd. Link to post Share on other sites
P&P Posted August 2, 2013 Author Report Share Posted August 2, 2013 Napisałem "setki", nie prosiłem o radę tylko czy komuś się ten problem zdarzył - naucz się czytać człowieku.... Dałem byle jaki, cienki oring, ręcznie 0 szczelność jak złożyłem 410 fps wahanie 2FPS więc nie mów że źle poskładałem. temat do zamknięcia. Link to post Share on other sites
Recommended Posts