login12 Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Witam wszystkich Mam pytanie czy zmieniając lufę w cm.050 na precyzyjną (np. Guardera) zauważymy wyraźną zmianę w skupieniu? Chwilowo zmieniłem gumke HU i baterie podobno opłaca się wstawić jeszcze dystanser na typ H. Czy to prawda oraz co warto jeszcze zmienić? I odnośnie kamizelki OLV czy ktoś wie na co są poszczególne kieszenie w niej? Oczywiście wiem na co są te "główne" ale przykładowo te na dole. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Tak, zauważysz. Czy się opłaca - jak masz dystanser z miękkiej gumy to by się nawet opłaciło, tak to chyba różnicy nie ma w rzeczywistości. Jaka gumka? A te kieszenie to na cokolwiek są. Zły dział, przy okazji. Link to post Share on other sites
login12 Posted August 6, 2013 Author Report Share Posted August 6, 2013 Gumka silikonowa, przezroczysta (już była jak karabin od kumpla kupowałem) Link to post Share on other sites
glanu224 Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 cytat z wikipedii Kamizelka nie tylko pełni rolę ochronną, ale przeznaczona jest również do przenoszenia dodatkowego oporządzenia. Posiada 14 kieszeni przyszytych na stałe (m.in. 2 kieszenie na 2 magazynki do kbk AK/kbk Beryl, 1 kieszeń na opatrunek, 1 na radio, 2 na granaty ręczne). Z tyłu umiejscowione jest miejsce na zamocowanie maski MP5 w pokrowcu. Link to post Share on other sites
login12 Posted August 6, 2013 Author Report Share Posted August 6, 2013 Brawo geniuszu, tyle to i ja wiem (o czym zresztą wspominałem). chodzi mi przykładowo o te na dole kamizelki oraz o tą wąską na boku Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Co tam włożysz to tam będzie. Ja w ładownicach na magi do G3 noszę czerwoną szmatę, bandaż, kompas. W pokrowcu na saperkę trzymałem mapę jednego zlotu. Chodzi o to, że nikt Ci jaj nie urwie jak wsadzisz tam coś innego niż to, co autor miał na myśli. Link to post Share on other sites
login12 Posted August 6, 2013 Author Report Share Posted August 6, 2013 Wiem, tylko bardzo mnie zastanawia "co autor miał na myśli" przy tworzeniu takich kieszonek i zastanawiam się co można by tam wkitrać :) Link to post Share on other sites
glanu224 Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 (edited) napisałeś na co są poszczególne kieszenie to ci odpowiedziałem te dolne są na granaty a tej wąskiej to ja nie wiem z resztą dolnych używałem na szmatki kiedy byłem medykiem . z tyłu na ten pas chowany w tym "pokrowcu" (nie wiem jak to nazwać) przypiąłem menażkę w 1 z tych tylnych dużych ładownic trzymałem apteczkę a w tej podłużnej u samej góry (prawdopodobnie na opatrunek) trzymałem telefon, klucze itd. wszystko zależy od ciebie i od pomysłowości. Edited August 6, 2013 by glanu224 Link to post Share on other sites
login12 Posted August 6, 2013 Author Report Share Posted August 6, 2013 Ok, dzięki taka odpowiedz mnie satysfakcjonuje :) Link to post Share on other sites
glanu224 Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 a jeszcze możesz mapy sobie nosić w takiej kieszeniu ukrytej na przodzie widać taki rzep więc jak pociągniesz za tą podłużną ładownicę lub troszkę wyżej to powinna ci się pokazać Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Więc masz replikę, kamizelkę i zakładasz temat w "Jak zacząć?"? Nie tędy droga. Ten dział przeznaczony jest dla osób które dopiero zaczynają przygodę z airsoftem. Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts