Quzodor Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 (edited) Mowa o tym - http://gunfire.pl/pr...tyczny-602.html Jako, że ostatnio chciałem kupić jakiś kolimator/lunetę, czy ten będzie się sprawował dobrze? Przede wszystkim chce poprawić celność, bo w g36c trudno trafić np. w tarczę przy użyciu przyrządów celowniczych, a kolimator (chyba) załatwił by sprawe. Edited August 8, 2013 by Quzodor Quote Link to post Share on other sites
Perzan_LBN Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 (edited) Kupiłem taki niedawno do mojego MP5k. Ciekawy, aczkolwiek ma bardzo niski montaż i moim zdaniem będą ci przeszkadzać stałe przyrządy z gięty. Jak go przetestuję to napiszę coś więcej o tym jak trzyma nastawy i jak się spisuje. Z rzeczy które na razie zauważyłem to bardzo ciężko chodzące pokrętło do regulacji podświetlenia i trochę rozmyty znak celowniczy. Edited August 8, 2013 by BieszczadzkiSnajper96 Quote Link to post Share on other sites
Quzodor Posted August 8, 2013 Author Report Share Posted August 8, 2013 W giecie da sie chyba odkręcić przyrządy celownicze, nie ma problemu. "trochę rozmyty znak celowniczy. " W sensie, że kropka jest duża? bo to wtedy będzie przeszkadzać. Quote Link to post Share on other sites
Perzan_LBN Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Przy krawędzi pola widzenia czasami pojawia się taka mgiełka, być może to po prostu kwestia tego egzemplarza. A czy kropka duża ? Bo ja wiem, raczej nie. Jeśli zależy ci na czymś małym, lekkim i niedrogim to powinien się nadać :maniak_OK:. Nie wiem tylko jak trzyma nastawy, nie zdążyłem go jeszcze przetestować. Quote Link to post Share on other sites
Quzodor Posted August 8, 2013 Author Report Share Posted August 8, 2013 Dzięki, napisz jak go już przetestujesz :) Quote Link to post Share on other sites
Quzodor Posted August 14, 2013 Author Report Share Posted August 14, 2013 Dostałem już kolimator, i widzę w nim same plusy: + Jest metalowy + Ma przydatne 2 z 3 kolorów razem z regulacją jasności + Po regulacji pion-poziom z g36c gfc/jg spokojnie trafię w kartę do np. pokera z 20-25 metrów + Jest mały, więc trudno będzie nam go stracić przez trafienie kulką - Minus jest dla lanserów - kolimator jest mały, przez co nie ma +10 do lansu :D Quote Link to post Share on other sites
Perzan_LBN Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Właśnie przetestowałem kolimator. Na moim MP5k Cymy działa bez najmniejszych problemów, nie traci nastaw nie przygasa. Jedyna wada to bardzo lekko chodzące pokrętła do regulacji. - Minus jest dla lanserów - kolimator jest mały, przez co nie ma +10 do lansu :icon_biggrin: Przynajmniej alternatywa dla aimpointów micro itp. dobry mały kolimator nie jest zły :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Quzodor Posted August 23, 2013 Author Report Share Posted August 23, 2013 Tu macie jeszcze pełną recenzje : http://quzodorasg.blogspot.com/2013/08/najtanszy-sensowny-kolimator-602-kandar.html Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Quzodor - może porób jeszcze zdjęcia kropki, jak to robili inni recenzując optykę, pomogłoby to trochę. Quote Link to post Share on other sites
Quzodor Posted August 27, 2013 Author Report Share Posted August 27, 2013 Proszę bardzo - http://4.bp.blogspot.com/-40IBUrBd-wE/Uhz61YpAO8I/AAAAAAAAAIw/yGlv9rpYKnY/s1600/IMG_2471.JPG http://1.bp.blogspot.com/-EanMKTlWfVk/Uhz61ZdzK9I/AAAAAAAAAI0/N4IBDhlzJLI/s1600/IMG_2470.JPG Tak jak napisałem na blogu, kropka "w realu" jest jeszcze mniejsza Quote Link to post Share on other sites
Chmielo Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Wiem że temat trochę już stary ale mam pytanko i może ktoś poratuje ;) Czy wie ktoś jak w tym kolimatorze wymienić baterie? Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Perzan_LBN Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Bateria jest pod pokrętłem regulacji podświetlenia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts