Jankus Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 Ludzie, możecie mi pomóc. Nie wiem jaki foch dopadł mojego auga. Ale mimo szczelności na poziomie strzykawki od samej głowicy tłoka aż po lufę. I sprężyny SHS 140. Mam piękne 415fps?! Nie żebym dopiero co co zamontował te części. W zeszłym sezonie miałem miałem stabilne 450 fps na 130 guardera bez borka. Jak by co mam kawał 3 mm kątownika trzymającego tylną ściankę więc GB mi nie ucieka. Podkładałem też 2 warstwy dętki między GB a tylną ścianką i dalej nic. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 Winowajca to sprężyna SHS oraz jej szybkie ubicie się. Kup markową sprężynę Guarder, Modify, Ultimate, Madbull. W ostatecznosci Element. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted August 11, 2013 Author Report Share Posted August 11, 2013 (edited) W tym problem że aktualnie mam nowego guardera 130 i mam 400 fps. SHS ma malutki przebieg (max 2000 bb) i daje jakieś 410 fps. W zeszłym sezonie na 130 guardera miałem stabilne 450 fps, a pod koniec wzeszłego sezonu AUG zaczął słabnąć. Edited August 11, 2013 by Jankus Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 Połączenie komora HU-lufa jest szczelne? Komora nie jest nigdzie pęknięta? Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted August 11, 2013 Author Report Share Posted August 11, 2013 Komora cała, szczelność mam w całym układzie aż do końca lufy. Gumka profilaktycznie zmieniona 2 tygodnie temu. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 W AUGu masz lufę 509mm ?? Jaki cylinder? Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted August 11, 2013 Author Report Share Posted August 11, 2013 (edited) Lufa 509 systema, cylinder typ 0 oczywiście. Przecież pisze że w zeszłym sezonie było dobrze. Edited August 11, 2013 by Jankus Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 Było słabo w zeszłym sezonie... 130 z taka precka to blisko 490FPS powinno być a nie tylko 450. Skoro twierdzisz ze masz super szczelność i jesteś tego pewien to jedyna moja rada to umyć porządnie precke i ustawić Hopka na 0 i sprawdzić FPSy. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted August 11, 2013 Author Report Share Posted August 11, 2013 (edited) Lufa czysta. Hopek na zero. Nie mam borka a z 450fps byłem zadowolony i w zupełności mi to wystarczało. Najbardziej nie rozumiem faktu że zaczął sam z siebie strzelać coraz bliżej. Chyba że znajdzie się ktoś kto będzie w stanie to ogarnąć. Nie wiem czy to w czymś pomorze ale mam swojego Auga już prawie 4 lata. Edited August 11, 2013 by Jankus Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 A na jaką gumkę zmieniłeś starą ?? Jaki dystanser masz ? Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted August 11, 2013 Author Report Share Posted August 11, 2013 (edited) Drugi raz zamontowałem czerwonego Madbulla ( w zeszłym sezonie też był madbul czerwony), dystanser typ H, głowica tłoka ultimate wyciszony, głowica cylindra promyk dedykowany do AUGa, dysza pro arms. P.S właśnie otwieram GB Edited August 11, 2013 by Jankus Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 To jak już otworzyłeś GB, wyjmij listwę popychacza duszy i zeszlifuj czoło listwy tak żeby dysza dochodziła bliżej gumki w komorze. Sprężynkę od listwy popychacza skróć o dwa zwoje żeby zrobiła się twardsza. Madbull czerwony to lipna gumka. Zmień na Systeme Energy, Madbula niebieskiego, czarnego lub bezbarwnego. Dystanser H to Madbull czy Element ? Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted August 11, 2013 Author Report Share Posted August 11, 2013 Dzięki za rady. Nad zmianą gumki jeszcze się zastanowię. Naprawdę ładnie kręci ten madbulek. Zaraz napisze czy jest coś lepiej. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 (edited) Ja sam mam czerwoną gumkę madbulla i w moim przypadku najlepiej się uszczelnia(testowane prawie wszystkie gumki....) Edited August 11, 2013 by blackblut Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 Wszystko zależne od dalszej konfiguracji, komora, dysza etc... U jednego działa u drugiego nie będzie dawała takiego samego efektu. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted August 11, 2013 Author Report Share Posted August 11, 2013 Świeżo po testach zauważyłem, że pojawia się nieszczelność jak GB i komora są złożone w jednej linii. Jak pociągnąłem lufę lekko w dół odrazu poprawiła się szczelność. Widać komora w świeżo złożonym karabinku jest komora musi się jakoś śmiesznie ustawiać i pojawia się nieszczelność. Teraz nie mogę znaleźć tego położenia w którym był szczelny. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted August 11, 2013 Author Report Share Posted August 11, 2013 O 21.00 straciłem cierpliwość. Postrzelałem najpierw coś koło 400, potem kilka było na 421 fps, a potem 407 fps. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 Grube masz kable w tym AUGu ? Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted August 11, 2013 Author Report Share Posted August 11, 2013 Nie wiem co mają do tego kable ale na pewno wystarczające. Na rofa również nie narzekam, około 20 bb/sek. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 To że może przez kable GB jest dociśnięty w którąś ze stron, przez co nie układa się liniowo z komorą. Jeśli nie chcesz porad to poproś o zamknięcie tematu... Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted August 11, 2013 Author Report Share Posted August 11, 2013 Nie kable zmieniałem na cieńsze, to na pewno nie jest powód. Problem w tym że nadal nie mogę otrzymać strzykawki w całym układzie, jakieś nieszczelności między gumką a dyszą. Piłowanie, przechylanie komory czy poprawianie gumki nic nie daje. Quote Link to post Share on other sites
Stefan(kiedyBL) Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 Jankus masz mojego AUGa. Wez przednie body i włóż do twojego tylniego. Tylko nie rozpierdziel bo tam siedzi promyk. Czytałem że komuś to pomogło. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts