ravage Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Witam, czy ktoś może mi coś powiedzieć o tym pistolecie, czy warto go kupić, czy jest nie zawodny, itp. http://allegro.pl/pistolet-sig-sauer-p226-x-five-gbb-co2-i3460473536.html Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 nie słyszałem jeszcze o dobrej i niezawodnej klamce tej firmy, tym bardziej na co2. Quote Link to post Share on other sites
ravage Posted August 12, 2013 Author Report Share Posted August 12, 2013 To co byś polecił na CO2 do 360fps ? fajnie gdyby był to SIG ;) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 15, 2013 Report Share Posted August 15, 2013 na CO2 dobrej klamki jeszcze nie spotkałem. dan wessony u mnie długo i ładnie działały, ale u innych osób jest z nimi różnie, więc nie polecę. kup coś na gg, byle nie WE. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted August 15, 2013 Report Share Posted August 15, 2013 Jeśli szukasz Siga na co2 to po za KJW raczej nie znajdziesz. Klamki KJW maja swoje humory ale generalnie są OK. Jeśli chodzi o model który podałeś to ja raczej proponował bym ci P226 KJW Co2 E2 http://www.taiwangun.com/kp-01-e2-co2-kjw Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 15, 2013 Report Share Posted August 15, 2013 Jeśli szukasz Siga na co2 to po za KJW raczej nie znajdziesz. Klamki KJW maja swoje humory ale generalnie są OK. Jeśli chodzi o model który podałeś to ja raczej proponował bym ci P226 KJW Co2 E2 http://www.taiwangun...p-01-e2-co2-kjw Przecież 1 i 2 to KJW, twój model różni się brakiem oznaczeń i pękatą stopką magazynka... :/ Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted August 15, 2013 Report Share Posted August 15, 2013 (edited) Przecież 1 i 2 to KJW, twój model różni się brakiem oznaczeń i pękatą stopką magazynka... :/ Czy aby na pewno?? Model P226 i model P226XFive to repliki dwóch rożnych pistoletów. P226XFive to coś jak połączenie 1911 z P226. Tak oba są od KJW ale różnią się cechami użytkowymi i funkcjonalnością. Edited August 15, 2013 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
r2d2 Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Ja mam tego X-five . Działa bez zarzutu, zacięcia czy jakiś mielenie kulek właściwie nie zdarzały mi się, ma bardzo mocne kopnięcie. :icon_razz2: ,regulacja houpa działa jak trzeba, celnością co prawda nie zachwyca ale nie jest ona zła, do cqb wystarczy w zupełności zasięg to jakieś 40m. Nie pamiętam dokładnie ile wykazuje na chrono ale pierwsze strzały w ciepły dzień podchodziły pod 380fps na kulkach 0,2.Pistolet nie robił fochów gdy było w okolicach 5st C. Ale gdy chcesz szybko w tych warunkach wywalić cały magazynek to po jakiś 10 strzałach możesz mieć syfon(czasami), szybkie dublety nie stanowią problemu. Jest dość ciężki, i przez to niezbyt poręczny. Ten pękaty chwyt słabo pasuje do Siga, I jeśli masz drobne dłonie to może być niewygodny. Z czasem bezpiecznik skrzydełkowy może sie poluzować, trzeba go wtedy ścisnąć mocno z obu stron i znów działa jak trzeba. Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 (edited) A na pewno ten pierwszy to KJW na kulki 6 mm ? - Bo jeszcze do niedawna licencję na oznaczenia SIGa miał jedynie CyberGun... Edited August 26, 2013 by JarekPN Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Bo to KJW zrobiło dla CG, opakowanie CG a replika KJW. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts