Darius81 Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Witam Bateria stockowa 8,4V 1100mah - nimh Ładowarka - Power Bean Major Najpierw rozadowuję do 0 a pózniej sam ładuję na maxa jedną ładuje mi do 1070 mah i trzyma ładnie kilka magów inną ładuje mi do ok 450mah i oczywiście siada po 1-2 magazynkach Bateria jest na gwarancji rozruchowej - jak każda stockowa(lecz ta nawet ryski nie ma). Mam pytanie czy taką mam wyrzucić czy da się ją jakoś uratować. Po jakimś czasie jak ostygnie gdy ją tylko ładuję dobija ok 200mah i nie wiem czy w tym czasie tyle mogła stracić czy po prostu ładowarka przy nagrzaniu się aku sygnalizuje jako pełny i baterię muszę ładować na kilka razy I czy jeżeli kupię nową baterię to czy takie coś podlega reklamacji. Pytałem w jednym sklepie i pisali, że nie. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 (edited) Wyrzucić. Chińskie baterie fabryczne to loteria, najczęściej syf. Edited August 23, 2013 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
Darius81 Posted August 23, 2013 Author Report Share Posted August 23, 2013 A li-po z Gunfire,(GFC) czy TaiwanGun (8 Fields)jest wytrzymałe ? Pytam bo przymierzam się do zakupu, a w sklepach modelarskich wcale tak tanio nie jest Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts