marxdesign Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Witam, mam zamiar kupić swoją pierwszą replikę. Zastanawiam się nad wyborem jednej z dwóch poniższych 1 i 2 Proszę o pomoc w wyborze, dodam tylko że emka zawsze mi się marzyła :) Quote Link to post Share on other sites
labedz Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Jezeli chceś emke to cyma zbiera dużo dobrych opini, sam ją posiadam i naprawde jak na chinczyka dobra, fakt że ma pewne małe wady ale bardzo łatwe do usunięcia. Jeszcze podaj ile masz kasy do wydania. Quote Link to post Share on other sites
marxdesign Posted August 24, 2013 Author Report Share Posted August 24, 2013 Max 500 zł. początkowo miałem kupić to: http://gunfire.pl/product-pol-1152200280-Replika-subkarabinka-GFG14.html ale chciałbym mieć full metal Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Max 500zł i emka?? Zapomnij. Cyma pojawiła się na rynku stosunkowo niedawno, więc jeszcze zbiera opinie (ile to już było rewolucji w przedziale poniżej 1000zł??) - te naprawdę dobre są sporo droższe, te znośne są od ok. 700/800zł (przynajmniej były). A i na początek V2 (bo taki GB byś miał) to opcja naprawdę kiepska. Poszukaj lepiej czegoś z V3 - AK, G36, SIG, AUG itd. Mniej z tym problemów. I nie patrz na używki - często można się na nich przejechać, jak się nie jest "w temacie". Quote Link to post Share on other sites
EnvilEu Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Max 500 zł. początkowo miałem kupić to: http://gunfire.pl/pr...inka-GFG14.html ale chciałbym mieć full metal Wait... What? Czy ty szukasz repliki G36c full metal? Sam oryginał wykonany jest w pełni z Polimeru. Broń miała być zrobiona z "elastycznego" materiału. Sam posiadam replike G36c [boyi] G-001 i naprawde spisuje się świetnie, a co do tej emki to popieram kolegę wyżej, dobrej emki za 500 zł nie znajdziesz, no chyba że masz szczęście :). Quote Link to post Share on other sites
marxdesign Posted August 24, 2013 Author Report Share Posted August 24, 2013 wiem że g36 nie ma w metalu... Jest jeszcze taka opcja do rozważenia http://redberet.pl/p/62/1152219321/boyi-hk-g36-c-ebb-g-001--g36-repliki-elektryczne-repliki-asg.html Quote Link to post Share on other sites
EnvilEu Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 wiem że g36 nie ma w metalu... Jest jeszcze taka opcja do rozważenia http://redberet.pl/p...epliki-asg.html Jeśli chcesz brać tą giete to weź z Taiwangun'a, ponieważ dostaniesz punkty za które weźmiesz sobie za darmo kulki lub coś innego. Owszem zapłacisz te "20" złotych więcej, ale nadrobisz je amunicją i jeszcze zyskasz ^^. Od razu wymień gumkę hop-up! Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Co wy z tymi gumkami ? To już nie te czasy gdy do chińczyków zamiast porządnego hopa dawali dętki od roweru... Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Kilka dni temu kupiłem z czerwonego beretu g001 dla kolegi i jest miodzio :) I po co zmieniać gumke, skoro na full podkrecony hop-up posyła kulki w niebo? Quote Link to post Share on other sites
marxdesign Posted August 25, 2013 Author Report Share Posted August 25, 2013 No a co z tym? Jakie kulki do tej giety będą odpowiednie ? Quote Link to post Share on other sites
Lukpaj Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Uzywki nie sa polecane nowym. Zdecyduj sie co do rodzaju karabinku, ktory chcesz posiadac, to pomozemy Ci w wyborze. Quote Link to post Share on other sites
marxdesign Posted August 25, 2013 Author Report Share Posted August 25, 2013 Chciałbym emkę w metalu, lub coś podobnego do niej tak jak ten K.A.C - ale zdaję sobie sprawę że za 500 zł jest to niewykonalne. Tak więc pozostaje mi gieta Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 (edited) Chciałbym emkę w metalu, lub coś podobnego do niej tak jak ten K.A.C - ale zdaję sobie sprawę że za 500 zł jest to niewykonalne. Tak więc pozostaje mi gieta Gieta do emki zbyt podobna to nie jest. Tak jak już pisaliśmy - używki Ci nie polecamy. Jako inną opcję chcesz gietę - no to masz JG/GFC, Boyi i Cymę w okolicy tych 500zł. Kup sobie jeszcze porządne, atestowe okulary (Uvex Ivo np.) i kulki (0.2g, 0.23g, 025g - któreś z tych, producenta dobierzesz sobie do kwoty, najlepsze są G&G/Madbulle z tych popularnych). I uprzedzając pytania - w przypadku różnych wersji giety osiągi masz praktycznie identyczne (mam na myśli JG/GFC) - długość lufy nic tu nie ma do rzeczy w kwestii osiągów "wprost z pudła" (pomiędzy poszczególnymi wesjami). Używki napradę sobie odpuść, póki jeszcze nie wiesz co i jak. I dla spokoju zostań przy Gb V3 (więc emkopodobne wsio niet narazie). Edited August 25, 2013 by KapitanBomba04 Quote Link to post Share on other sites
shellan Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Cześć. Zamierzam kupić swoją pierwszą replikę. Czy ten model AK-47 http://www.taiwangun.com/rk-01w-real-wood-boyi od Boyi to dobry wybór na początek? Jakie są jego wady i zalety? Czy na replikę Boyi i CYMA z tego przedziału cenowego warto wydać pieniądze? Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Shellan - tak, to dobry pomysł, szkoda tylko, że to nie wersja SW (Stalowo-drewniana) - aczkolwiek ta też się będzie nadawała. Wady i zalety znajdziesz w temacie o niej (Repliki elektryczne, 2 klasa). Cyma vs Boyi (AK oczywiście) - Cyma minimalnie lepszy GB (silnik, prowadnicę sprężyny chociażby), Boyi za to ma lepsze wykonanie zewnętrzne (mniej łamliwego ZnAlu, sam ZnAl też lepszej jakości, niż w Cymie). Warto - jak masz kasę i chcesz AK, to bierz. Quote Link to post Share on other sites
shellan Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 dzieki wielkie za radę :) Quote Link to post Share on other sites
marxdesign Posted August 30, 2013 Author Report Share Posted August 30, 2013 (edited) Zakupiłem G36 boyi. Mam pytanie, jaką baterie można do niej kupić ? Chciałbym się zmieścić w 100 zł bateria z ładowarką Edited August 30, 2013 by marxdesign Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts