Limaxu Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Witam, interesuje mnie opinia o ww butach po dłuższym użytkowaniu.Wiem że tego modelu używają "specjalsi".Widziałem fotki butów po rocznym uzytkowaniu i troche sie zdziwiłem... Chciałbym zainwestowac w dobre buty pancerne niczym BW2000 lecz o wiele wygodniejsze.Piorytetem dla mnie jest BARDZO dobra amortyzacja i wytrzymałość. Mam do wydania max 500zł więc jesli ktos ma chęci to może napisac swoje propozycje.Buty raczej przewidziane na wiosna-lato-jeśień na ew zime to mam wysłużone BW 2000 :D Jesli będzie taka mozliwośc to również bym się ucieszył jakby nadawały się na górskie wycieczki. Pozdrawiam, Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Wytrzymałe jak BW2000 to one nie są. Napisz, gdzie miałbyś zamiar ich używać. Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted August 25, 2013 Author Report Share Posted August 25, 2013 w 90% las ew.czasami miasto i przez tydzien na szlakach górskich. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Podeszwa nie jest jakaś super wytrzymała. Przeczytaj recenzję na Equipped. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 GSG Revo GTX są czarne, a czarna podeszwa jest zdecydowanie bardziej wytrzymała niż w piaskowych Zephyrach. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 http://www.equipped.pl/lowa-task-force-zephyr-gtx-mid/ Czarne Zephyry Mid z Gore-texem, czyli prawie Revo (tylko niższe). Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted August 28, 2013 Author Report Share Posted August 28, 2013 czytałem to ;) wolałbym bardziej osobistą opinie...średnio wierzę takim opinią.. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Czemu? Akurat Equipped jak coś recenzują to po ostrzejszym cioraniu. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 GSG Revo GTX są czarne, a czarna podeszwa jest zdecydowanie bardziej wytrzymała niż w piaskowych Zephyrach. Jak bardzo blado wypadają piaskowe zephyry? Pytam bo miałem właśnie wplanach modelu revo gtx lub zephyr mid gtx (desert ). Liczyłem na piaskowe bo mam już dość czerni w życiu. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Piaskowe pożyją rok, jeśli się je intensywnie wykorzystuje. To bardzo lekki but i jego wytrzymałość nie została obliczona na lata. Revo są tylko czarne, Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted August 28, 2013 Author Report Share Posted August 28, 2013 Co masz na mysli intensywnie? Normalna służba czy wymagający użytkownik? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Codzienne noszenie przez dłuższy czas, agresywe powierzchnie (beton, asfalt). Podeszwa jest z mikrogumy, więc to trochę jak jeżdżenie gumką-myszką po papierze ściernym. Cały czas chodzi o piaskowe, czarne mają ewidentnie bardziej wytrzymałą podeszwę. Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted September 1, 2013 Author Report Share Posted September 1, 2013 Postanowiłem że nie będę zakładał nowego tematu i zaśmiecał forum. Znalazłem takie buty: http://armyworld.pl/product-pol-1366-Buty-wojskowe-Hubertus-Pro-Voelkl-Shoes-Sympatex.html ktos uzywał? W sumie spełniaja połowe moich wymagan bo nadaja sie tez na górskie szlaki. W ostateczności zostały mi Kupczaki,choc nie wiem czy to dobry pomysł.. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts