Foxtrot29 Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Potrzebuję 2 klamek. Ponieważ jestem onanistą, i składam 2 sety, jeden pod MARSOC a drugi pod SEALsów, potrzebuję MEU i SIGa.I teraz tak: na 2 marujce mnie nie stać. Stać mnie na jednego. Nakreślam sprawę: set MARSOCowy jest pod las, MEU ma robić jako boczna dla dość mocnej eMki (500FPS).Set SEALsowy jest typowo pod CQB, i takoż SIG raczej tak używany będzie.Którego powinienem sobie kupić od Tokio Marui???Parę moich przemyśleń: Wg mnie boczniaka, na którego skuteczności będzie mi zależało bardziej. czytaj MEU. ono ma robić za coś zabójczego poniżej MFD dla mocnej głównej. Ma być celne, mieć dobre skupienie, szmery bajery. Z drugiej zaś strony, wydaje mi się że CQBowo pistolet jest bardziej używany, i może to tym powinienem się kierować i to SIGa kupić od TM? W sensie fuckup, cqbowa eMka się zacina/kończy się kompozyt w magu to wyciągam klamę i naku*wiam ;)Dalej: mam manię fullmetalu. w sensie chciałbym żeby oba były metalowe, co wiąże się z kupowaniem konwersji do TMa któregoś. W ogóle, jeżeli to MEU miałoby być TMa, to chyba powoli zmierzałbym z jego tuningiem do czegoś takiego: http://shop.ehobbyasia.com/eac-ultimate-soc-custom-meu-45-gbb-pistol.html czyli wieciez, konwersja i wszytstkie części stalowe. Miód malina. Drugi pistolet natomiast myślałem o tym żeby był KJW. Wiele razy czytałem wypowiedzi że to dobry wybór. Podobno M9 i Colty KJW, że jeżeli nie TM to tylko one, a jak jest z SIGiem? Też jest ok? W ogóle MEU (jako replikę boczną leśną) pewnie będę dłubał, tak żeby jak najlepiej latała, jest sens w ogóle w taim wypadku kupować TMa i go dłubać, czy lepiej kupić meu KJW a do cqb siga TM i zostawić go właściwie w stocku (ok, metalowy zamek sobie dokupić)? Jeszcze jedna sprawa, podobno nowe KJW przystosowane GG/CO2 słabo kopią na GG, a latają na CO2. .45 jakby nie patrzeć chyba powinno mieć większy odrzut niż 9mm, więc może fajniejsze byłoby MEU KJW karmione CO2 i SIG TMa na GG?Jak widzicie, jestem w kropce. Pomóżcie ludzie. Quote Link to post Share on other sites
texwillerxxx Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 Według mnie TM do CQB, na HFC14 i tak nie będziesz mieć FPSów do lasu. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted August 29, 2013 Author Report Share Posted August 29, 2013 Ale TM ma być karmione zwykłym GG... Quote Link to post Share on other sites
Said Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 A co to ma do rzeczy? Colt1911 marui strzela dalej na green gazie niz sredniej klasy karabin. Powtarzalnosc i zasięg 6/6 . Tyle moge Ci powiedziec po strzelaniu z tegoż pistoletu. Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 Kup MEU od TM + 2 zapasowe magazynki. W stocku już ciebie zaskoczy. Chcesz kombinować - wstaw porządną preckę - wzrośnie trochę zasięg a najbardziej skupienie. Potem możesz ładować w tuning zewnętrzny i wewnętrzne. Części do Coltów jest mnóstwo - wszystko zależy od zasobności portfela. Z zakupem SiGa poczekaj. Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 (edited) Zamiast pakować się w TM plus konwersje (które czasem po złożeniu chodzą gorzej niż seria - wymagają dużego nakładu pracy, piłowania itd.) poleciłbym Ci MEU od KJW (KP-07), w standardzie jest full metal, dysza pod CO2. Jedynie wymienić w niej lufe na jakąś dobra 6.01 + gumka hopa od nineball'a wraz z gumą tej samej firmy do magazynka, +30FPS murowane. Pistolet ma seryjnie wzmocnioną sprężyną kurkową jak i powrotną zamka (150%). Jeżeli koniecznie chcesz mieć trademarki to wystarczy je wygrawerować laserowo i git. Dodam jeszcze, że seryjne Colty od KJW bardzo dobrze radzą sobie na GG. Pozdrawiam. Edited September 29, 2013 by Fboardpro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts