_nonejm_ Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 jak zwykle glock ulubionej firmy kjw model 23 otóż. miałem pęknięty zbijak zaworu, wymieniłem wszystko cacy skręciłem jednak i tu pojawia się ale. -przy włożonym magazynku nie blokuje tego zespołu z tyłu jak by nie napinał. -bez magazynka w pozycji poziomej też nie blokuje -bez magazynka w lufą do podłogi blokuje i po naciśnięciu spustu słychać zwolnienie mechanizmu, Gdy przeładuję lufą do podłogi i włożę magazynek mogę oddać jeden strzał z cofnięciem zamka jednakże już nie blokuje na drugi strzał. Zastanawiam się czy nie jest to wina blokady na którą zachodzi sprężynka wygięta jak schodki wraz z bolcem jednakże nie wiem jak wygląda to faktycznie (czytaj w nie ruszanym) w jakim położeniu powinna znajdować się ta sprężynka itd. jeżeli ktoś by miał zdjęcie bym prosił. Jakieś sugestie ? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 Źle coś złożyłeś. Sugestia - rozkręć i skręć inaczej. Quote Link to post Share on other sites
_nonejm_ Posted August 29, 2013 Author Report Share Posted August 29, 2013 taki mam zamiar jednak zastanawia mnie jak powinna być zamontowana sprężyna która załamana jest jak schodek Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 http://i751.photobucket.com/albums/xx158/aBseNtceLL/TMG17Diagram.jpg G26-54 opiera swoją prostą część na wypustce na G17-25. Schodek zaczepia się o dolną dziurkę G17-23. Quote Link to post Share on other sites
_nonejm_ Posted August 29, 2013 Author Report Share Posted August 29, 2013 właśnie na tym pracuję manualu jednak schodek mam zamontowany w drugą stronę tj odbicie lustrzane g26-54 łapię o dziurkę i blokuję g17-25 by blokował nie wiem czy tak ma być czy tak jak na rysunku Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 17 Army, w maruju jest tak samo, a w KJW inaczej? Quote Link to post Share on other sites
_nonejm_ Posted August 29, 2013 Author Report Share Posted August 29, 2013 okej czaję czaczę :D trochę mam zdezelowaną tą sprężynkę zobaczę co się da zrobić, ewentualnie jest gdzieś dostępna do zakupu? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts