chudzian Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 (edited) Witam. Mam zamiar dołączyć do miejscowej grupy ASG lecz nie wiem jaką broń kupić. Maksymalny wydatek na broń to około 600zł. Myślałem nad MB-01C firmy Well, ale nie musi to być karabin snajperski. Z góry dziękuję :icon_smile: Edited September 2, 2013 by chudzian Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 http://forum.wmasg.pl/topic/122641-poradnik-maniaka-dla-poczatkujacych/ Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 (edited) Z własnego doświadczenia odradzam kupno sprężynowej repliki karabinu snajperskiego na początek. 1. Bez tuningu nie masz co wychodzić bo nie masz przewagi w zasięgu, a dostaniesz serią z elektryka i się zrazisz do Airsoftu więc koszty tuningu 2. Po tuningu replika przybiera "trochę" na mocy, a do tej potrzeba doświadczenia(i nie mówię tu o doświadczeniu z coda czy bf) 3. Koszty boczniaka bo z samym springiem ciężko się strzelać. Polecam giety od JG, fakt korpusy plastikowe ale wszystko ładnie się trzyma i nie sprawia wrażenia, że zaraz się rozleci jak większość chińczyków z "metalu" Edit: Literówka Edited September 2, 2013 by Milski Quote Link to post Share on other sites
chudzian Posted September 3, 2013 Author Report Share Posted September 3, 2013 Sporo osób poleca CM.028, ale nie wiem jak będzie ona wychodziła w porównaniu z M4 które ma większość składu(mówią że mają ponad 400 FPS). Nie chciał bym dostawać na samym wstępie serii z takiej odległości że ja nawet nie dostrzelę ^^ Quote Link to post Share on other sites
Quzodor Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 Zawsze możesz zmienić lufe i zmienić sprężyne. Ja od siebie nie polecam kałacha od cymy, jest poprostu brzydki w porównianiu powiedzmy do rk. boyi Quote Link to post Share on other sites
chudzian Posted September 3, 2013 Author Report Share Posted September 3, 2013 Jakieś 10-15 min temu znalazłem że najlepszym tuningiem 028 jest sprzedaż i kupno czegoś lepszego ^^ Więc CM.028 odpada. A za kałachami boyi zaraz się rozejrzę. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 Kolego, fpsy w airsofcie to rzecz drugo-, jak nie trzeciorzędna. Same fpsy nie gwarantują ani zasięgu ani skupienia. Jeżeli te M4 Twoich kolegów są tymi z dolnej półki to Cm 028 może z nimi konkurować bez problemu (co nie oznacza, że Cm 028 to najlepsza replika w Twoim budżecie). Jeżeli zaś te M4 są z podłogi (czyt. elektryki za 100-200zł) to Cm 028 będzie wymiatać. W każdym razie, jeśli w Twoim zasięgu są repliki RK od Boyi to myślę, że będą lepszym wyborem. Ładniejsze są, zdaje się, że wytrzymalsze (chodzi mi o body, nie o GB bo ich nie mogę ocenić), a osiągi (nie sprawdzałem dokładnie) wyglądają na podobne albo nawet z przewagą RK. W każdym razie. W markowych replikach mniejsza ilość fpsów potrafi dać większy zasięg i lepsze skupienie niż większa prędkość w tanich chińczykach. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 Chudzian jeżeli dysponujesz budżetem 6 stówek to kałasz Boyja będzie najlepszym rozwiązaniem. Szczególnie w wersjach SW (czyli stal i drewno). Są bezproblemowo tuningowalne zarówno optycznie jak i gerboxowo. Jedynym problemem jest trafienie zestawu aluminiowego orisowanego frontu do AKSU. Poza tym są i części i akcesoria (acz oczywiście akcesoria koszerne są w cenie ;P ) Jedyną emką w tym przedziale cenowym jest emka Cymy, acz niestety jest mało podatna na tuning gerboxa (gery nie wytrzymują sprężyn powyżej 120) Quote Link to post Share on other sites
chudzian Posted September 3, 2013 Author Report Share Posted September 3, 2013 Z tego co się dowiedziałem to mają coś takiego: http://redberet.pl/p/37/1152223575/dragon-guns-m4-sf-dg03b--seria-m-repliki-elektryczne-repliki-asg.html Prawdo podobnie wybór padnie na tego kałasza :) http://redberet.pl/p/59/1152211016/boyi-ak74-real-wood-rk-06w--seria-ak-repliki-elektryczne-repliki-asg.html Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 Kałasz Dboya znacznie zacniejszy niż ta emka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts