Śliwa Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 Problem jest następujący: (dotyczy M4KWA) z obojętnie jakiego magazynka replika podaje tylko pierwszą kulkę. Obojętnie czy potem odwrócę ją do góry nogami, wciąż nie podaje kolejnych kulek. Kiedy przykładam samą komorę z lufą do gearboxa w odpowiedniej pozycji, podaje bez problemu, gearbox działa bez najmniejszego zarzutu, magazynki również podają cudownie. Dysza pracuje... Lufa jest czysta, hopka też wporządku. problem pojawia się w momencie kiedy lufę z komorą włożę do lufy zewnętrznej i złożę replikę. Zastanawiałem się czy to może być spowodowane np. trudno włażącą do lufy zewn. lufą wewn. ale przesmarowałem ją zzewnątrz, i nie ma problemu, normalnie daje się ,,sprężynce" dystansującej komorę od body, dociskającej ją do gearboxa, komora jest idealnie do gearboxa dopasowana. Kąt też chyba nie może być zły, no bo jak?\WSZYSTKO jest tak jak powinno, ale replika kulek nie podaje. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? w razie potrzeby wszelkie zdjęcia wrzucić mogę. P.S. Przepraszam za duplikat posta z tematu o M4 KWA, ale stwierdziłem, że tutaj prędzej może zaglądnąć ktoś, kto może wiedzieć o co chodzi. W replice wymieniane były tłok z głowicą, sprężyna oraz okablowanie, lufa i gumka... ale na tych samych częściach ta replika przemieliła już z 30 albo 40 tysięcy kulek, a na innych konfiguracjach jeszcze ze 2 razy tyle. Jest wprawdzie już 2,5 latką, ale... tak jak mówiłem, wszystko wygląda wporząsiu. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 Jaką masz teraz gumkę HU ? Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted September 6, 2013 Author Report Share Posted September 6, 2013 Zielona G&G. Ale nie ma to chyba większego znaczenia, gdyż tak jak powiedziałem, kulki przez lufę przechodzą, wtedy, kiedy przytknę samą lufę z komorą do gearboxa i strzelę. wtedy magazynek podaje. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 ..... ?? Kołnierz gumki jest mniejszy niż średnica wewnętrzna precki dlatego trzyma kulkę miedzy dystanserem a kołnierzem. Jaki masz dystanser ? Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted September 6, 2013 Author Report Share Posted September 6, 2013 od g&g. Ale jeszcze raz powtórzę xD Jeśli przytknę komorę z lufą do gearboxa tak jak ona nachodzi gdy replika jest złożona, i włożę magazynek (oczywiście cały czas trzymając tą lufę, bo inaczej by odpadła) to kulki normalnie lecą, bez problemu. Problem zaczyna się wtedy, kiedy włożę tą lufę do lufy zewnętrznej i złożę replikę. Podawana jest tylko pierwsza kulka. Nigdy o czymś takim nie słyszałem, ani nigdy czegoś takiego nie widziałem :o Wina magów to to nie jest, bo dzieje siętak na wszystkich magach. Było sprawdzane na 3 rodzajach lowcapów i 2 rodzajach hicapów. To samo. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 Wywal sprężynkę z komory i zaprzyj ją na sztywno o GB. Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted September 6, 2013 Author Report Share Posted September 6, 2013 Próbowałem :/ Co dziwne ta sprężynka raczej nic nie zmienia. Nie wiem czemu, ale czy ze sprężynką czy bez, komora i tak jest na max dociśnięta do GB O.o Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 A GB jest w linii z komorą HU ? Nie jest skierowany ku górze lub w dół ? Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted September 6, 2013 Author Report Share Posted September 6, 2013 Dobra. Rozkminiłem. Wymagało to jednak nieco inwazyjnych środków ;_; Otóż kulki blokowały się na wejściu do komory, była... nie wiem. za mocno dociśnięta do GB? może nieco nie tak ułożona. W każdym razie lekkie spiłowanie (powiększenie wgłąb) dolnego otworu komory przez który wchodzą kulki (ale samej górnej części komory, nie tej stałej przykręcanej do body) spowodowało że... wszystkie kulki podają bez problemu. Wpadłem na to dopiero w momencie kiedy przez otwór wlotu magazynka zacząłem grzebać grubszą częścią wyciora do lufy, który jak wiadomo ma średnicę podobną do kulki, i stawiał dość mocny (na tyle mocny aby sprężyna magazynka miała z nim problemy) opór. W każdym razie dzięki @verb007 za udział ^ ^. Po 3 dniach rozkminiania co jest nie tak z moją repliką, finalnie się udało XD strzela. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 (edited) :) Edited September 6, 2013 by verb007 Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted September 23, 2013 Author Report Share Posted September 23, 2013 Jakby to ładnie powiedzieć, temat odświeżę... bo jak się dzień później okazało wyszlifowanie komory dało tyle, że replika jedną kulkę poda, jedną wypluje, jedną nie poda, jedną poda, potem pięciu nie poda i tak dalej i tak dalej... co ciekawe, wsadziłem inną komorę KWA do tego body i dzieje się to samo. czyli nie jest to wina komory a... upper recievera? Jakieś pomysły :/ Quote Link to post Share on other sites
AKTG Posted September 23, 2013 Report Share Posted September 23, 2013 Kupić/pożyczyć nową i porównać. Jeśli sie nie da to oglądnij jeszcze czy nie masz gdzieś pęknięcia w body. Skoro działało a nie działa to znaczy że coś się zepsuło. Jeśli nie body to może być łączenie el. body, piny/śrubki itp. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts