jakub113a Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 (edited) Witam. Słyszałem, że to tak naprawdę firma JG i chciałbym kupić tą replikę aczkolwiek jestem zaniepokojony wagą. W przypadku JG608 jej waga wynosi 3KG natomiast GFG14 2,5KG. Na replikę+kulki mam do wydania 400zł, chętnie kupiłbym cm.028 lub jg608 ze sklepu gunfire, jednak już wszystkie wyszły. Kontaktowałem się ze sklepem i nie przewidują nowej dostawy. Chciałbym kupić replikę do tygodnia. Czy GFG14 jest dobrym wyborem ? I co z tą wagą ? Widzę, że gearbox v3, ale co sprawia że jest lżejsza o 500 gram ? JG608 w ręku miałem, strzelałem z niej i jestem zadowolony osiągami. I czy stockowa bateria wytrzyma mi na co najmniej rok ? (albo chociaż na 2-3 strzelanki) czy kompletnie nie da się z niej strzelać ? PS: Nie wiem czemu sklep mi napisał że się nie spodziewają dostawy. Przy cm.028 jest napisane, że dostawa za 5 dni. Edited September 7, 2013 by jakub113a Link to post Share on other sites
Quzodor Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 (edited) Gieta od gfc jest świetna, strzelałem z giety jg, a sam posiadam giete jg od gunfire company i nie było różnicy, a raczej plus dla tej od gfc. Batka gfc starcza na około 6 hajów (na wolnoładowarce z zestawu, i batka trzymała przez ponad miesiac) (jak nie więcej). Masz 2 lata gwarancji, nie jestem pewien czy nie wymienili oni gumki hop up bo mi na gg. perfeckt 0.25g lecą ładnie na wyłączonym hop upie (mam sie przerzucić na snajperskie ?D:) Bierz giete od gfc, nie zawiedziesz sie Edited September 7, 2013 by Quzodor Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 (edited) Różnica w wadze może wynikać z innego sposobu ważenia. Jedni zważą z wpiętym magiem (jeszcze może z kulkami), włożoną batką, a inni bez maga i batki. Edited September 7, 2013 by MarekMac Link to post Share on other sites
jakub113a Posted September 7, 2013 Author Report Share Posted September 7, 2013 (edited) Ok. Dzięki wielkie, pewnie wybiorę tą gietę. Tylko dalej nie wiem czy odrazu kupować baterię. Czytałem że ta stockowa komuś się wylała po pierwszym ładowaniu :/ Edited September 7, 2013 by jakub113a Link to post Share on other sites
KaXardas Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 To wiedz że hop-up kupić trzeba, a co do baterii... Nigdy nie ufałem stockowym więc radziłbym wymienić (najlepiej na 9,6) Link to post Share on other sites
arend Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Jak najszybciej to trzeba zmienić ładowarkę. Dobrze traktowana stokowa batka odwdzięczy się. Link to post Share on other sites
ASGzielony Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 A jaka ładowarka do tej stockowej batki Link to post Share on other sites
arend Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 Dobra mikroprocesorowa. Zapraszam do działów technicznych, tam znajdziesz wszystko o polecanych ładowarkach. Link to post Share on other sites
Recommended Posts