Mikuła Posted September 16, 2013 Report Share Posted September 16, 2013 Witam. Mam małe pytanie ,rozkładałem akurat koszyk silnika i ogólnie silnik i zauważyłem ,że zaczęła mi luźno wchodzi na ten bolec silnika który się kręci zębatka silnikowa. I nie wiem czy tak jest wszędzie i po prostu dopiero teraz to zauważyłem czy tylko u mnie to jest. Chodzi mi o cm 040. Tam w zębatce silnikowej jest taka mała dziurka z gwintem służąca chyba do zablokowania tej zębatki i nie mam chyba tej śrubeczki. Stąd moje pytanie czy mogę włożyć normalnie cały silnik do gearboxa czy muszę ją zablokować? Nie chciałbym sobie czegoś zepsuć więc pytam. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 16, 2013 Report Share Posted September 16, 2013 Generalnie można, ale możesz też ją wkleić na cyjanoakryl i po wyschnięciu dopiero wpakować do koszyka i do GB. Śrubka tam ma być pod klucz 1,3 mm, są na alledrogo (kup od razu z 5 sztuk bo szybko się objeżdżają). Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted September 16, 2013 Report Share Posted September 16, 2013 Jak nie chcesz nic zepsuć to zablokuj zębatkę silnika bo inaczej możesz mieć po zębatkach( silnika i silnikowej). Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted September 17, 2013 Author Report Share Posted September 17, 2013 Aha ok dziękuję. Czyli wychodzi ,że mogę ją wkleić tak? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 17, 2013 Report Share Posted September 17, 2013 Tak, ale jest to zabieg tymczasowy :) Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted September 17, 2013 Author Report Share Posted September 17, 2013 eh no właśnie potrzebuję czegoś na stałe. Muszę jakoś ogarnąć taką śrubeczkę. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 17, 2013 Report Share Posted September 17, 2013 Zębatki SHS typ D są w zestawie z śrubka, koszt około 18zł + wysyłka. Widze że jesteś z Łodzi, napisz do Ciastka z ASGRevolution i zapytaj czy ma takową. Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted September 17, 2013 Author Report Share Posted September 17, 2013 Tak ale ja zbytnio zębatki nie potrzebuję. Ta stockowa jest w dobrym stanie, nawet bardzo dobrym. Chodzi o samą śrubę może coś znajdę. Może u zegarmistrza? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 17, 2013 Report Share Posted September 17, 2013 Miałem na myśli śrubkę...... Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 http://www.rcskorpion.pl/towar/wkret-dociskowy-m25x3mm-ss/ Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted September 18, 2013 Author Report Share Posted September 18, 2013 O super dziękuję. Nie wiem ale chyba na piątek nie dojdzie ale chociaż wiem już jak to się nazywa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts