KaXardas Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Witam! Otóż szukając w internecie nowych wrażeń natrafiłem na ciekawy film: Wie ktoś coś o nich? Szukam wszystkich informacji. Bardzo mnie to zaciekawiło i cóż... Może wyjdzie z tego jakaś większa pasja :icon_wink: Bardzo proszę o pomoc, osobiście bardzo mało znalazłem na ich temat. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted September 23, 2013 Report Share Posted September 23, 2013 Jeden z wielu rosyjskich SOBRów. Te formacje są odpowiednikami naszych SPAPów, aczkolwiek mają nieco bardziej bojowe podejście do tematu. Wątpie żebyś znalazł wiele na temat tego jednego konkretnego oddziału, bo nie jest on jakoś specjalnie rozreklamowany. Jak chcesz wiedziec jak to poczytaj o SOBRach ogólnie. Najbardziej medialnym, rozproagowanym i ogólnie najbardziej znanym SOBRem był "Ryś" Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 23, 2013 Report Share Posted September 23, 2013 A obecnie noszą nazwę OMSN ( ОМСН, Отряд Милиции Специального Назначения) Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted September 27, 2013 Report Share Posted September 27, 2013 Quote Link to post Share on other sites
soltysek Posted September 27, 2013 Report Share Posted September 27, 2013 A obecnie noszą nazwę OMSN ( ОМСН, Отряд Милиции Специального Назначения) https://www.facebook.com/notes/russian-military-and-police-vademecum/russian-police/268576096614747 W 2011 wraz ze zmianą Milicji na Policję wrócili do dawnej nazwy SOBR :) Dorzucam więcej materiałów : http://bootex.livejournal.com/82063.html no i hełm jednego z sobrowców, dostał rykoszetem , przeżył. Hełm to Rabintex RBH303 Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted September 27, 2013 Report Share Posted September 27, 2013 a gogle to Bolle x500 :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts