Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zakładanie komercyjnego pola do rozgrywki.

Recommended Posts

Witam wszystkich użytkowników forum. Piszę tutaj, ponieważ mam w najbliższej przyszłości założyć biznes , opierający się na organizowaniu rozgrywek airsoft lub paintballa głównie skierowane do amatorów + ewentualnie inne zabawy w późniejszych etapach rozwoju. Wpadłem na taki pomysł, ponieważ mam do dyspozycji działkę 5 hektarową, 15-20 km od Białegostoku, o terenie który wydaje mi się odpowiedni do tego typu zabaw, ponieważ poprzedni właściciel, trochę "podrasował" działkę, prawdopodobnie pod quady a także rekreacje. Ponieważ teren jest przerabiany przez koparki, na krawędzi jest sporej wielkości staw rybny, troszkę lasku i parę pojedynczych drzew. Sporo miejsca na ognisko i altanę przy stawie. Tak wygląda działka z góry: 69526609150694690595.jpg

kolor żółty- lasek, drzewka

zielony- dość wysoki podsyp dla quadów, i 2 duże górki

niebieski- jeziorko i żółty placyk

Mam zamiar urozmaicić teren o różne przeszkody, opony, worki z piaskiem, być może budynki ze sklejek o ile nie było by to zbyt kosztowne, Wykopy i inne.

Jako urozmaicenie rozgrywki chciałbym kupić dwa quady i walkie-talkie (może jeszcze coś, jeżeli uda mi się wymyśleć, bądź z waszą pomocą)

Na starcie obmyślam zakup broni na 20 osób+ dokup nowych egzemplarzy jak by interes kwitł.

I teraz pytania do was:

1.Co sądzicie o samym pomyśle?

2. Nie wiem na co się zdecydować na początku, asg czy paitball, ponieważ wydaje mi się że markery są bardziej wytrzymałe i nie tak łatwo je zniszczyć, co może mieć duży wpływ na ewentualne przyszłe straty. Z kolei asg jest bardzo mało rozwinięte w mojej okolicy, praktycznie w ogóle, a do paitbala w Białymstoku i okolicach są już 3 czy 4 pola.

3. Jeżeli wybrał bym asg, to czy CM.028 lub CM.03 były by dobrym wyborem jeśli chodzi o wytrzymałość i tak żeby na siebie po jakimś czasie zarabiały. Biorąc pod uwagę fakt że są one w podobnej cenie jak markery używane na komercyjnych polach.

4. Jakie ubrania ochronne. Czy nadawały by się np takie? http://www.assassins-arms.com/paintball,2970,kombinezon_bw_taktyczny.html

Głównie chodzi o to żeby osoby nie musiały się tarzać w trawie we własnych ubraniach i mogły nałożyć taki kombinezon na własne ciuchy.

5. Czy warto robić małą wypożyczalnie w której zamiast ekwipunku niezbędnego do gry (kombinezonu, karabinu, okularów lub maski) były by do kupienia/wypożyczenia np.race dymne, repliki boczne, specjalne rękawice itp. Czy lepiej po prostu przydzielić np kilka rac dymnych na drużyny i wliczyć to w koszty na starcie?

6. Jakie były by koszta takiej gry dla jeden osoby z mojej strony? Ile mogła by wynieść eksploatacja sprzętu na powiedzmy wystrzelenie 500 kulek. Jak często się psują. Przyjmując że w czasie wakacji czyli wtedy kiedy powinien być najprawdopodobniej największy ruch ten karabin będzie wystrzeliwał te 500+ kulek dziennie.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...