Maligi Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 Witam, Chciałbym byście pomogli wybrać mi i może wskazać jakiś dobry plecak. To co oczekuję od niego: - pojemność 25-35l - odciążający kręgosłup - kamuflaż najlepiej wz. 93 lub oliwkowy - cena do max. 200zł Mam zamiar go używać na wycieczki, szkoły oraz jedno-dwudniowe wypady. Ważne jest to dla mnie, by plecak przy większej masie zawartości nie był dużym obciążeniem dla kręgosłupa. Moje propozycje: http://www.e-militar...-woodland-wz-93 http://sklep.fort.mi...t-wp-lesny.html Z góry dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 Albo grot, a najlepiej jakbyś dołożył do wisporta sparrowa. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted September 27, 2013 Report Share Posted September 27, 2013 (edited) Wisport Sparrow rzeczywiście bardzo fajny (akurat mi kumpel do testów pożyczył) jako EDC. Z tym, że to 20l. Nie jestem przekonany, czy wersja Sparrow 30l sprawdzi się równie dobrze - przede wszystkim chodzi mi tu o wagę przy napakowaniu do pełna - na testowanym okazie też nie maiłem okazji tego sprawdzić, bo w sytuacji codziennego użytkowania zdarza mi się to niezwykle rzadko. Plus, moim zdaniem, jeśli chcesz odciążyć kręgosłup, to pas biodrowy albo choćby taśma są niezbedne. A Sparrow ich nie ma, tylko uszy do zamocowanie taśmy 20mm. Edited September 27, 2013 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 27, 2013 Report Share Posted September 27, 2013 Mam sparrowa 30 l i faktycznie wypchamy jest dość ciężki. Jest w nim pas piersiowy i taśmę z klamrą, jako pas biodrowy. Quote Link to post Share on other sites
Maligi Posted September 27, 2013 Author Report Share Posted September 27, 2013 Dzięki za odpowiedzi. Wisport Sparrow dla mnie odpada ze względu na cenę. Zastanawiam się jeszcze nad =167"]tym, a Janysport. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Klon Falcona I generacji. Taki sobie (mam klon Falcona II, 30-litrowy. Po dwóch latach stwierdzam, że szału nie orbi: gdybym był wtedy mądrzejszy, wziąłbym 20-litrowego Sparrowa). Quote Link to post Share on other sites
Maligi Posted September 28, 2013 Author Report Share Posted September 28, 2013 Dzięki wielkie Wam za pomoc. Przy najbliższej okazji kupię Sparrowa 20l. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts