czlowiek56 Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Witam, moje rk-02 bardzo blisko strzela, na odległość około 20-25m. Jest to chyba dziwne dla tej repliki ponieważ mój shotgun który ma mniej fps strzela dalej od niej. Wiecie może co jest tego przyczyną? Szukałem ale nic nie znalazłem :/ Z góry dzięki za pomoc :D Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Kurcze, może u Ciebie grawitacja się zmieniła że tak blisko strzela. Może powietrze u Ciebie jest tak gęste że kulka nie ma siły przez nie przelecieć.... Chłopie pisząc że masz problem podaj dokładnie oprócz tego co się dzieje co w replice siedzi. Nikt tutaj z fusów, kryształowej kulki nie czyta. Może ostatnimi czasy coś zmieniałeś lub modyfikowałeś, skąd my to mamy wiedzieć ! Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted September 28, 2013 Author Report Share Posted September 28, 2013 Repliki nie rozkręcałem, nic w niej nie wymieniałem wewnątrz, tylko dokupiłem baterię ale to chyba nie jej wina, nie mam pojęcia dlaczego się tak dzieje, jest to moja pierwsza replika. :P Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Strzelasz z kamieni, grochu, kawałków styropianu ? Jakie kulki wrzucasz do maga ? Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted September 28, 2013 Author Report Share Posted September 28, 2013 A no tak, kulki 0,25g takie : http://www.taiwangun.com/en/pellets-0-25g-1000-szt-premium-bio-p-j tylko białe. :P http://www.taiwangun.com/en/pellets-0-25g-1000-szt-premium-bio-p-j Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Kulki raczej słabe. Kup sobie minimum Guardery, G&G 0,25g. Wyciorem wyczyść lufę, sprawdź ustawienie HU (może trzeba podkręcić trochę) mile widziana jakaś markowa gumka HU i nowy dystanser. Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted September 28, 2013 Author Report Share Posted September 28, 2013 http://www.taiwangun.com/zestaw-dystanserow-poprawiajacy-tor-lotu-kulki-p-j http://www.taiwangun.com/gumka-hop-up-hv70-czerwona-acm Mogą być takie ? :) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Bez przesady, kulki P&J nie będą powodowały 20 metrowego spadku zasięgu. Szybszy i mocniejszy rozrzut to co innego. Pobaw się hop-up'em i w najbliższym czasie wymień gumkę na, na przykład, Systemę Energy. I kulki kup G&G najlepiej. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Markowa to znaczy markowa, nie żadne ACM'y. Systema, Madbull, Guarder. Bez przesady, kulki P&J nie będą powodowały 20 metrowego spadku zasięgu. Szybszy i mocniejszy rozrzut to co innego. Pobaw się hop-up'em i w najbliższym czasie wymień gumkę na, na przykład, Systemę Energy. I kulki kup G&G najlepiej. Nigdzie nie napisałem że to wina kulek, napisałem że są słabe i zalecam zmianę na markowe... Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Aj, przepraszam. Źle odebrałem Twoją wypowiedź :). Quote Link to post Share on other sites
AKTG Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 (edited) Jeśli poprawienie HU nie pomoże to trzeba rozkręcić replikę i zobaczyć jak wygląda GB, jeśli zaś GB nie jest pęknięty i nie jest uszkodzona dysza to jeśli nie rozkręcałeś kiedyś GB to zwróć się do kogoś kto się na tym zna albo doedukuj się z YT. Może to tłok albo tylko uszczelka. Jest tyle powodów które powodują takie objawy że można o tym książkę napisać. Edit: Przydatne!! Budowa boyi'a jest inna niż Cymy. A potem już z górki. Edited September 28, 2013 by AKTG Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted September 28, 2013 Author Report Share Posted September 28, 2013 Otworzyłem gearboxa i nie zauważyłem nic uszkodzonego, ale czy tłok ma chyba luzy, ponieważ gdy zatykam wylot powietrza (tę dziurkę z przodu :D) to tłoka nie powinienem dać rady włożyć do środka(jeżeli się mylę do mnie poprawcie :P), zatem czy należy wymieniać tłok tzn. tę główkę na końcu? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Pewnie uszczelka jest za mała i ucieka powietrze przy strzale. Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted September 28, 2013 Author Report Share Posted September 28, 2013 Może to być powodem tak krótkiego lotu kulki? :P Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Jeżeli kulka leci powoli. Co jest bardzo mało prawdopodobne. Bawiłeś się regulacją hop-upa przed rozkręcaniem gearboxa? Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted September 28, 2013 Author Report Share Posted September 28, 2013 Bawiłem i to już dawno :P Powoli masz na myśli że widze jak kulka leci ? :D Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Te mające prędkość 600fps też widać. Wolno to wolno, po prostu :P. Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted September 28, 2013 Author Report Share Posted September 28, 2013 Nie potrafię określić czy wolno czy nie, ale raczej tak bo czasami jak się dostanie tą kulką to w ogóle nie czuć :P Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 Mi w mp5 cymy P&J cięły każdym strzałem. Zasięg też powalał. Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted September 29, 2013 Author Report Share Posted September 29, 2013 Jakieś wskazówki co do składania gearboxa? Udało mi się rozłożyć ale złożyć tak żeby działało to już nie :D Przy próbie oddania strzału słychać tylko tak jakby zębatka się na czymś blokowała :P Quote Link to post Share on other sites
AKTG Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 Generalnie robisz to co przy rozkładzie ale w odwrotnej kolejnośc. Ewentualne tricki masz tu: https://www.youtube.com/watch?v=nObv9fNM98c Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted October 2, 2013 Author Report Share Posted October 2, 2013 Gearbox złożony, replika strzela, ale pojawił się kolejny problem, spust nie odbija gdy docisnę go mocniej, tylko muszę sobie go sam przywracać, co może być tego powodem? :P Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 2, 2013 Report Share Posted October 2, 2013 Źle założona sprężynka pod językiem spustowym. Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted October 16, 2013 Author Report Share Posted October 16, 2013 (edited) Witam, niedawno dokupiłem sobie do mojego gearboxa mocniejszą sprężynę do tego tłok łożyskowany i doszczelnioną dyszę, a do komory hop up nową gumkę i dystansery, wszystko złożone nadchodzi czas testu i tu pojawia się problem, kulki nie chcą wylatywać chyba że skieruję lufę w dół, sprawdzałem i wyciągnięty gearbox strzela powietrzem, co może być powodem powyższego problemu? A i jeszcze dodam (nie wiem czy to ma znaczenia, że strzelalem kulkami 0,25 :P Edited October 16, 2013 by czlowiek56 Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted October 16, 2013 Author Report Share Posted October 16, 2013 A i do tego wydaje taki dziwny dźwiekprzy oddawaniu strzału, jakby charczenie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts